0
Ostali sportovi

Ivana Maksimović uprkos rekordu bez medalje

Objavljeno: 02.03.13 u 16:25

ivana-maksimovic

Ženska reprezentacija Srbije u disciplini vazdušna puška zauzela je ekipno četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u streljaštvu koje se održava u Odenzeu.

Reprezentacija Srbije u sastavu Ivana Maksimović, Andrea Arsović i Jelena Živković, sa 1.239,3 upucanih krugova zauzela je četvrtu poziciju iza Italije (1.242,9), Nemačke (1.241,9) i Austrije (1.240,9).

Što se tiče pojedinačne konkurencije Andrea Arsović je zauzela peto mesto, dok je Ivana Maksimović bila osma u finalu. Jelena Živković je posle osnovnog dela zauzimala 60. poziciju.

Interesantno je da je Maksimovićeva u finale ušla kao prvoplasirana i to sa novim svetskim i evropskim rekordom jer se u streljaštvu od ove godine primenjuju nova pravila, ali to nije pomoglo olimpijskoj vicešampionki da u finalu dođe do medalje. Kako se u finalnom delu kreće praktično od nule, Ivana je prva eliminisana jer je posle 10 hitaca imala najslabiji rezultat.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter