0
Ostali sportovi

Smenjen Sovrović

Objavljeno: 01.03.13 u 16:37

sovrovic-velibor

Na sednici Skupštine Vaterpolo saveza Srbije u Beogradu smenjen je predsednik Velibor Sovrović. Za takvu odluku je glasalo 25 delegata dok je četvoro bilo uzdrzano. Odluka je doneta posle rasprave u kojoj su pored predsednika Sovrovića učestvovali Petar Đukić, Igor Milanović, Miodrag Perišić, Igor Gočanin i Miloš Saković.

Iznet je podatak da je savez u dugu od 1.2 miliona evra. Zamereno je da se trošilo prekomerno, bez podloge, da su klubovi zanemareni, da stručni savet nije radio kako treba, itd.

Sovrović je podsetio na smanjen priliv sredstava od države u odnosu na 2007. i 2008. godinu, da su igrači bili maksimalno korektni i da su pristali na prolongiranje isplate duga, da je savez učinio dosta u pomoći klubovima mada po Zakonu o sportu budžetska sredstva ne smeju da bude korišćena za račun klubova. Posle toga je Sovrović predlog o poverenju stavio na glasanje i smenjen je ubedljivom većinom.

Odlučeno je da koordinaciono telo u sastavu Cvetičanin, Šoštar, Jelenić, Đukić, Bogdanović, Kostić i Tomašević pripreme sledeću Skupštinu koja bi trebalo da bude održana krajem marta.

Izglasano je jednoglasno poverenje generalnom sekretaru Marku Stefanoviću, u članstvo je primljen VS Beograda, a plan rada za 2013. godinu je uslovno usvojen. Usvojen je izveštaj Nadzornog odbora, a biće izvršena i revizija troškova vanbudzetskih sredstava.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter