0
Ostali sportovi

OKS proslavio 103. rođendan

Objavljeno: 24.02.13 u 18:11

oks-103

U beogradskom hotelu Moskva, gde je 23. februara 1910. osnovan Srpski olimpijski klub, danas je obeležen 103. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije. Lovorov venac, koji se tradicionalno na ovaj dan polaže na spomen ploču ispred hotela Moskva, ove godine položili su predsednik Olimpijskog komiteta Srbija Vlade Divac, ministarka Omladine i sporta Alisa Marić i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar.

Uz intoniranje himne Republike Srbije, zastavu Olimpijskog komiteta Srbije podigli su skijaš Viktor Raković i biatlonac Dženis Avdić, članovi Olimpijskog tima Srbije koji su predstavljali našu zemlju na XI Zimskom Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Brašovu.

U svom obraćanju zvanicama, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac je rekao:

„Malo je zemalja na svetu koje mogu da se pohvale 103 godine dugom olimpijskom tradicijom. To je čast, a ujedno i obaveza da budemo još bolji i da se buduće generacije ponose nama,“ a onda se osvrnuo ka Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju:

„Sa nama su danas momci koji su dostojno predstavljali našu zemlju na upravo završenom Zimskom EYOF-u u Brašovu i koji predstavljaju budućnost našeg zimskog sporta. Kao što znate, do narednih Olimpijskih igara u Sočiju ostalo je manje od godinu dana.Kvalifikacioni period je u toku, naši sportisti vredno rade i prikupljaju bodove i mi se nadamo da ćemo imati jak tim u Sočiju.“

Ministarka omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Alisa Marić čestitala je rođendan Olimpijskom komitetu Srbije i obratila se mladim sportistima.

Secenje-olimpijske-torte

„Ušli smo u novi olimpijski ciklus i svaki trenutak za pripreme sportista je dragocen. U ostvarenju vaših visokih ciljeva treba da se ugledate na slavne ličnosti našeg sporta“.

„Na pragu smo novog olimpijskog ciklusa. Sledeće godine naše olimpijce očekuju Zimske olimpijske igre i siguran sam da će u vremenu koje dolazi naši olimpijci, kao i do sada, na najbolji način predstavljati Srbiju“, rekao je predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter