FOTO: starsportphoto.com

FOTO: starsportphoto.com

Ne može selektor najboljih srpskih rukometašica Saša Bošković da se pomiri s time da nekadašnje reprezentativke sada igraju za drugu nacionalnu selekciju.

Povezane vesti

To ga boli do iznemoglosti i u izjavi za dnevni list Sport, kaže da bi u svakom takvom slučaju oduzeo srpski pasoš onima koji su se odlučili da igraju za drugu reprezentaciju.

A u rukometu, takvih primera je mnogo.

Ana Đokić, Katarina Bulatović, Bojana Popović, Mirjana Milenković i Ana Radović  su se odlučile za Crnu Goru, Indira Jakupović za Makedoniju, Bojana Radulović za Mađarsku, a Milica Danilović za Nemačku.

„Svako ima pravo na izbor i u to ne ulazim. Prihvatam da neko odluči da prestane da igra za svoju zemlju, ali ne i da počne da igra za drugu. Nisam nikada čuo da je neki Danac odlučio da igra za neku drugu reprezentaciju.

Nama deca ne znaju himnu Bože pravde. Ja bih to uveo kao obavezno na prvom času. Patriotizam moramo da uvedemo u osnovnu školu. Evo, nedavno na Danu državnosti nisam video zastavu Srbije na svakoj banderi u mom Aranđelovcu. To ne sme tako“, kaže Bošković.