0
Ostali sportovi

Dudaš: Samouvereno do najboljih rezultata

Objavljeno: 21.02.13 u 10:57

Mihail Dudaš

Srpske atletičare predstojećeg vikenda očekuje Balkansko prvenstvo u Istanbulu, a jedan od onih od kojih se najviše očekuje sigurno je Mihail Dudaš.

Naš najbolji desetobojac će se na Balkanijadi takmičiti samo u dve discipline, u skoku motkom i trci na 60 metara prepone.

„Ambicije na Balkanskom prvenstvu su mi da u obe discipline postavim svoj najbolji rezultat ove sezone. Mislim da sam potpuno spreman da na 60 metara istrčim ispod 6.95 sekundi, a u skoku motkom želim da priđem što bliže visini od pet metara“, istakao je Dudaš.

Zanimljivo je da je Dudašev rezultat u desetoboju najbolji na Balkanu svih vremena.

„Drago mi je što imam najbolji rezultat u desetoboju, ali se neću na tome zadržavati. U Istanbulu ću se takmičiti protiv atletičara koji se bave isključivo i samo tim disciplinama, a ne višebojem. Tu je konkurencija, naravno, jača, ali ću se boriti koliko god mogu“, naglasio je Dudaš.

Vrlo brzo posle Istanbula, Dudaša i ostale naše najbolje atletičare očekuje Evropsko dvoransko  prvenstvo u Geteborgu.

„Na žalost, u Istanbulu neću moći da odmerim snage sa takmičarima protiv kojih ću se boriti na Evropskom prvenstvu u Geteborgu u sedmoboju. Po završetku Balkanskog prvenstva, ostaću još nekoliko dana u Istanbulu, a potom direktno idemo u Geteborg, gde ćemo odraditi finalne pripreme“, rekao je srpski desetobojac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter