Valtteri Bottas

Povezane vesti

Vilijams je napokon skinuo pokrivač sa svog najnovijeg bolida FW35, na stazi Katalunja, rano jutros. Valteri Botas i Pastor Maldonado su naravno prisustvovali činu otkrivanja automobila u pit lejnu na stazi, a Vilijams je poslednji tim koji je otkrio sa čime će ući u novu sezonu.

Prema rečima čelnika tima, gotovo 80 posto automobila je potpuno „novo“ sa značajnim promenama kako spreda, tako i otpozadi.  Prednji spojler je doživeo promene zajedno sa dnom automobila koje potom stiže do kompaktnijeg zadnjeg dela, a sve u cilju što boljeg iskorišćenja svih prednosti koje nudi novi „Coanda“ izduvni sistem koji je Reno odnedavno uveo.

„Zadovoljni smo promenama koje smo napravili na automobilu tokom zime sa ovim automobilom“ izjavio je tehnički direktor Vilijamsa Majk Koulan. „Bolji je i rafiniraniji od prethodnika FW34 i mislim da su svi koji su učestvovali u projektu prilično zadovoljni onim što su uradili. Coanda efekat će biti velika stvar za nas.

Neće biti nikakvih problema u primeni pravila vezanih za ovo tako da radimo veoma naporno sa Renoom kako bi maksimizirali efekat. Korišćenje DRS sistema je restriktivnije ove godine, tako da ćemo nešto dobiti a nešto izgubiti…“

Maldonado će debitovati u novom bolidu danas, pre nego što preda volan Valteriju Botasu u sredu, a potom će duo podeliti bolid do kraja testova na jutarnji i popodnevni deo…