0
Auto Moto

Jarko Nikara se sprema

Objavljeno: 19.02.13 u 23:58

jarko-nikara

Finac Jarko Nikara će se vratiti na WRC scenu u Portugalu, gde će se takmičiti sa Prodrajv Mini Džon Kuper Vorks WRC automobilom. Nikara je učestvovao i na prethodnom Reliju Švedske ali je za njega to izgleda bio pretežak reli jer je skrcao automobil još pre kvalifikacija, a potom je startovao po pravilima Reli 2 šampionata i završio na 25. tom mestu, sa gotovo sat vremena zaostatka za pobednikom Sebastijanom Ožijeom.

Nikara je svoj najbolji plasman u WRCu ostvario prošle sezone na debiju u Španiji, gde je završio na petom mestu. Prodrajv je objavio da će 26.godišnji vozač biti u njihovom automobilu na Reliju Portugala u aprilu.

„Definitivno sam napredovao kako je reli odmicao, i na kraju sam bio zadovoljan svojom brzinom. Malo sam bolje upoznao automobil, jer sam sa njim pre takmičenja prešao svega 70 kilometara. Drugi vozači su imali mnogo više vremena da testiraju od mene i mnogo bolje poznaju deonice od mene, tako da sam u suštini zadovoljan svojim performansama. Sada jedva čekam Portugal. Vozio sam tamo 2009. te godine Grupu N, i to je reli koji mi se jako dopada…“ – izjavio je Finac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter