0
Ostali sportovi

Strelci idu na EP

Objavljeno: 15.02.13 u 22:02

Ivana

Veliku prašinu pre nekoliko dana podigla je informacija da naši strelci neće učestvovati na Evropskom prvenstvu koje se održava u Danskoj od 23. februara do 3. marta. Sportski centar Kovilovo koji je organizovao ovo takmičenje pre dve godine u Beogradu nije platio deo kotizacije od učesnika takmičenja Evropskoj streljačkoj federaciji koja je zbog toga suspendovala našu reprezentaciju.

Streljački savez Srbije, iako nije bio dužnik prema Evropskoj streljačkoj konfederaciji, pronašao je iz sopstvenih sredstava novac da izmiri dug od preko 49.000 evra. U ovom trenutku je najvažnije da će strelci moći da se takmiče“, izjavio je Obrad Stevanović, prvi čovek Streljačkog saveza Srbije,

„Sa ponosom ističemo da u poslednjih deset godina streljačka reprezentacija nije propustila nijedno takmičenje i izašli smo, uspešno, i iz ove ogromne krize za koju nismo bili krivi ni mi, niti Ministarstvo omladine i sporta Srbije i OK Srbije“, rekao je Stevanović.

Suspenzija streljačkoj reprezentaciji Srbije biće odmah ukinuta čim sredstva budu uplaćena. O dugovanjima SC Kovilovo streljački savez je obavešten tek u novembru prošle godine.

„Posebnim ugovorom obavezali smo Sportski centar Kovilovo da nam vrati ovaj novac. Moram da se još jednom zahvalim Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Olimpijskom komitetu Srbije, kao i svim prijateljima streljačkog sporta koji su nas podržali u ovoj velikoj krizi i pomogli u dijalogu sa Evropskom streljačkom konfederacijom“, izjavio je Nenad Petković, generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter