Oscar Pistorius

Povezane vesti

Oskar Pistorijus, južnoafrički atletičar, koji svetu postao poznat po tome što trči uz pomoć specijalnih proteza, optužen je za ubistvo svoje devojke Rive Stinkamp (30).

Tragedija koja se u noći između srede i četvrtka dogodila u Pistorijusovoj kući kada je on iz vatrenog oružja usmrtio svoju devojku, u prvi mah se činila, prema njegovim rečima, kao akt samoodbrane. Naime, Pistorijus je tvrdio da je pomislio da je u pitanju provalnik, međutim istraga je utvrdila da je, po svemu sudeći po sredu ubistvo.

Prema navodima lokalne policije i tužilaštva istragom je utvrđeno da je su u njegovom domu u poslednjih par nedelje svađe bile učestale, te da se u noći kada še tragični događaj odigrao takođe čula žučna rasprava, što su potvrdile njegove komšije.

Denis Bjuks, portparolka policije je saopštila da je „i ranije bilo incidenata u kući“, a da se policija protivila puštanju Pistorijusa na slobodu uz kauciju jer je tokom razgovora sa komšijama utvrđeno da su one čule šta se dešavalo u večeri koja je prethodila ubistvu, kao i neposredno pre pucnjave. Pistorijus je juče iz policije odveden na saslušanje.

Riva Stinkamp je diplomirala pravo, izgradila je karijeru modela gde je bila zaštitno lice za Tojotu, Ejvon i FHM, a planirala je da započne televizijsku karijeru. Njih dvoje su u vezi bili svega dva meseca.