0
TimeOut

Pistorijus optužen za ubistvo

Objavljeno: 15.02.13 u 11:15

Oscar Pistorius

Oskar Pistorijus, južnoafrički atletičar, koji svetu postao poznat po tome što trči uz pomoć specijalnih proteza, optužen je za ubistvo svoje devojke Rive Stinkamp (30).

Tragedija koja se u noći između srede i četvrtka dogodila u Pistorijusovoj kući kada je on iz vatrenog oružja usmrtio svoju devojku, u prvi mah se činila, prema njegovim rečima, kao akt samoodbrane. Naime, Pistorijus je tvrdio da je pomislio da je u pitanju provalnik, međutim istraga je utvrdila da je, po svemu sudeći po sredu ubistvo.

Prema navodima lokalne policije i tužilaštva istragom je utvrđeno da je su u njegovom domu u poslednjih par nedelje svađe bile učestale, te da se u noći kada še tragični događaj odigrao takođe čula žučna rasprava, što su potvrdile njegove komšije.

Denis Bjuks, portparolka policije je saopštila da je „i ranije bilo incidenata u kući“, a da se policija protivila puštanju Pistorijusa na slobodu uz kauciju jer je tokom razgovora sa komšijama utvrđeno da su one čule šta se dešavalo u večeri koja je prethodila ubistvu, kao i neposredno pre pucnjave. Pistorijus je juče iz policije odveden na saslušanje.

Riva Stinkamp je diplomirala pravo, izgradila je karijeru modela gde je bila zaštitno lice za Tojotu, Ejvon i FHM, a planirala je da započne televizijsku karijeru. Njih dvoje su u vezi bili svega dva meseca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter