1
Fudbal

Nema gostovanja u Beogradu i Zagrebu

Objavljeno: 14.02.13 u 17:07

fss

Pametan potez je donešen i na mečevima Srbije i Hrvatske neće biti gostujućih navijača. To je odluka predstavnika dva fudbalska saveza, kojom bi trebalo da se spreče eventualni neredi u Beogradu i Zagrebu, odnosno Marakani ili Maksimiru.

„U skladu sa dobijenim preporukama od FIFA i UEFA, nadležnih institucija obe države, zajednički je odlučeno da za naredne dve kvalifikacione utakmice Grupe A između Hrvatske i Srbije ne bude organizovanog vođenja navijača gostujucih ekipa.“

Odluka je bazirana na činjenici da se u oba slučaja radi o utakmicama visokog rizika i zaključeno je da je ovo najbolje moguće prevetnivno delovanje.

„Domaćin u organizacionom smislu neće izdvajati posebni deo ili celu tribinu za dolazak gostujucih navijača, pa u sistemu prodaje ulaznica neće biti onih namenjenih gostujućim navijačima. Gostujući savezi će na obe utakmice predstavljati samo članovi službenih delegacija u ograničenom broju, o kojem će biti postignut poseban dogovor“, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter