0
Ostali sportovi

Veslači treniraju po planu

Objavljeno: 13.02.13 u 16:11

radoje-djeric

Pripreme srpske veslačke reprezentacije Srbije su u punom zamahu. Podeljeni po grupama sa svojim neposrednim rukovodiocima srpski reprezentativci pod visokim intezitetom u Kotoru i Tivtu bruse formu za nastupajuću, izuzetno zahtevnu, sezonu.

Grupa koju vodi Aleksandar Ivković se 10. februara vratila sa Crnogorskog primorja gde ponovo ide već u petak. Tog dana iz Crne Gore vraća se Mimićeva grupa koja će se posle pet beogradskih dana ponovo obresti na moru. Grupa kojom rukovodi Dejan Guslov do kraja ove nedelje dolazi u Srbiju, a put Crne Gore će ponovo 22. februara. Nedavno formirana grupa čiji je kormilar Oleksandr Fedotov i koja u svom sastavu ima mlađe seniore i juniore vraća se sa primorja 19. februara nakon čega će u zavisnosti i od školskih obaveza pojedinih veslača, budući da se radi i o juniorima, odrediti sastav za novu epizodu priprema u Crnoj Gori.

„Prezadovoljini smo do sada postignutim na pripremama u Crnoj Gori. U prethodnom periodu urađen je ogroman obim na vodi. Đerić i Vasić su pokazali veliki napredak u svakom smislu, a u tom pogledu uopšte ne zaostaju ni juniori Došljak i Šljukić. Došljak je odlično radio, maksimalno je ispunjavao sve zahteve ali je imao manju povredu. I Šljukić je bio na visokom nivou a u jednom trenutku je na vodi bio čak i brži od Došljaka. Sve u svemu sve ide i bolje od onoga što sam zamislio“, kazao je Ivković o svojoj grupi, a o ostalima dodao:

„I kada su ostale grupe u pitanju sve je gotovo pod konac. Svi maksimalno motivisano rade i ispunjavaju sve zadatke. Stojić i Jagar, koji i dalje ima, doduše, gotovo neprimetnih problema sa leđima, standardno su dobri, Tomić i Beđik odlično rade. Najbitnije je da su svi zdravi. I Miloš Stanojević, koji je imao uplalu pluća, oporavio se i potpuno se vratio treninzima“.

Prvi naredni zvanički test reprezentativci će imati 24. februara kada je na programu Državno prvenstvo na ergometrima (2 km).

„Svi reprezentativci će učestvovati na šampionatu s tim što će oni koji budu bili u Crnoj Gori tamo odraditi takmičenje“, pojasnio je Ivković i najavio još jedan veliki izazov koji se bliži.

„Poslednjeg dana marta imaćemo Izbornu regatu za Evropsko prvenstvo u Sevilji krajem maja na kojoj će svi reprezentativci u dva dana odraditi tri vezane trke na 2 km. Nakon toga bi stručni štab bi trebalo da formira posade, ili unutar grupa ili kombinovane, za prve regate u 2013“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter