0
Auto Moto

Mercedes može da se bori

Objavljeno: 11.02.13 u 16:23

Niki Lauda

Trostruki šampion F1, Niki Lauda, veruje da Mercedes sa Luisom Hamiltonom i Nikom Rozbergom može da se priključi prvoj trojci u borbi za šampionat konstruktora. Nemački brend, nedavno je doživeo velike strukturne promene, a do sada, od povratka u autosport, nisu uspeli da se plasiraju na mesto koje je bilo bolje od četvrtog.

U svakom slučaju, Lauda, koji je počasni član Mercedesovog tima, je posle prvih testova imao pozitivne utiske o automobilu.

„Automobili su relativno blizu jedan drugom. Po mom mišljenju, Fetel  je trenutno najbrži. Red Bul dobro radi, i deluju pouzdano. Za nijansu su brži od ostalih, ali ono što mene raduje je uverenje da Mercedes može da se bori sa tri najbrža tima.“

Lauda je takođe pomenuo i tehničke probleme koje su imali već prvog dana, kada ni Hamilton ni Rozberg nisu mogli da odvozaju više od 20 krugova sa novim F1W04 bolidom, ali kaže da su oni samo deo testova i da u ovoj fazi nisu nikakav problem.

„Testovi su tu kako bi mogli da eliminišete greške. Niko i Luis su bili prilično uposleni poslednjih dana, tako da su greške koje smo imali prvog dana testova, već prošlost.“

Rozberg, koji je uspeo posle 57 godina da donese prvu pobedu Mercedesu na GP Kine i Luis Hamilton, su tokom testova odvozali razdaljinu koja je veća od tri i po trke na Herezu, uspevši da prebrode probleme koji su se pojavili sa hidraulikom i kočnicama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter