0
Auto Moto

Istorijska pobeda Sebastijana Ožijea

Objavljeno: 10.02.13 u 16:56

Ožije na Reliju Švedske
Sebastijan Ožije je osvojio prvi put jedan reli sa Folksvagenovim automobilom Polo R WRC i to u Švedskoj. Nakon prvog dana, napravio je prednost od pola minuta u odnosu na Leba, koji je tokom poslednjeg dana dao sve od sebe da nadoknadi zaostatak, ali je to uz sjajnog Ožijea bilo neizvodljivo, jer je sve konce do kraja relija držao u svojim rukama i dodavao gas taman onoliko koliko je potrebno za mirnu pobedu.

Na pauer stejdžu, Ožije je ponovo bio najbrži, tako da je osvojio maksimalnih 28 poena i preuzeo vođstvo u generalnomm plasmanu. Posle 17 meseci ovo je prva pobeda Ožijea još od Relija Francuske, pošto je prethodnu sezonu bežbao na Škodi 2000 dok mu je VW pripremao automobil. Ovo je takođe tek drugi put da neko ko nije Skandinavac osvaja Reli Švedske a obzirom da je i drugo mesto pripalo Francuzu, može se reći da je ovo debakl Skandinavaca na domaćem terenu.

Mads Ostberg je završio treći na reliju, osvetlavši obraz kako Qatar M-Sport tima, tako i velikog broja Norvežana koji su ga pratili a tek četvrti završio je Jari Mati Latvala, drugi vozač novosvorenog fabričkog tima VW. Peto i šesto mesto je ponovo bilo rezervisano za Qatar M-Sport tim i dve Fieste sa Tjerijem Nojvilom i Juhom Haninenom, dok je Martin Prokop završio kao sedmi sa Czech Fordom…

Naredni reli se vozi u Meksiku od 7-10 marta.

Rezultati Relija Švedske:

1.  Sebastijan Ožije       VW                                  3h11m41.9s

2.  Sebastijan Leb         Citroen                                 +    41.8s

3.  Mads Ostberg          Qatar M-Sport Ford    +  1m24.5s

4.  Jari-Mati Latvala   VW                                     +  1m30.6s

5.  Tjeri Nojvil               Qatar M-Sport Ford    +  5m06.4s

6.  Juho Haninen         Qatar M-Sport Ford    +  5m43.1s

7.  Martin Prokop       Czech Ford                     + 11m25.4s

8.  Hening Solberg      M-Sport Ford                + 11m42.7s

9.  Jevgenij Novikov  Qatar M-Sport Ford   + 13m04.7s

10.  Yazeed Al Rahji    Yazeed Ford                  + 16m27.0s

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter