0
Košarka

Da li će Hauard ostati u Lejkersima?

Objavljeno: 06.02.13 u 19:51

Dvajt

Dvajt Hauard, najdominantniji centar NBA lige letos je stigao u Lakerse, u razmeni sa Orlandom, kao ogromno pojačanje. Ipak, česte povrede, slabi rezultati tima koji je u šampionat ušao kao favorit za titulu, zategnuti odnosi sa glavnom zvezdom ekipe Kobijem Brajantom… nisu olakšali život Dvajtu u gradu anđela.

Kako mu u julu ističe važeći ugovor, mnogi smatraju da će Lejkersi do 21. februara „povući obarač“ i poslati Hauarda u neki drugi klub kako bi dobili barem nešto zauzvrat jer na leto lako može da ode kao slobodan agent.

Ipak, generalni menadžer Lejkersa Mič Kupčak je izjavio da Hauard neće biti trejdovan, što je nekoliko puta ponovio i samom košarkašu. U klubu su navodno uvereni da će i pored svih turbulencija uspeti da zadrže centra i posle isteka ugovora, odnosno da će potpisati novi ugovor.

Iako bi mogli imati oštru konkurenciju u Atlanti, Dalasu i Hjustonu koji prave prostor u budžetu za dovođenje velikog pojačanja u julu, Lejkersi imaju jak adut, verovatno i najjači – novac.

Naime, prema NBA propisima matični klub (u ovom slučaju Lejkersi) igraču može da ponudi maksimalan ugovor od pet sezona vredan 118 miliona dolara.

Ostalih 29 NBA klubova na sto može da stavi najviše 88 miliona za četiri godine. Upravo bi tih 30 miliona moglo odigrati presudnu ulogu da 27-godišnji centar ostane veran „jezerašima“.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter