0
Ostali sportovi

Akcenat na najmlađima

Objavljeno: 06.02.13 u 18:01

Golf liga osnovnih skola

Zimsku pauzu Golf asocijacija Srbije iskoristila je za planiranje projekta „Školska golf liga“ koja bi trebalo da okupi najmlađe ljubitelje ovog sporta.

Turniri će se održavati od 1. aprila do 1. juna, a učestvovaće 16 osnovnih škola iz Beograda. Ekipe koje će predstavljati škole brojaće 12 đaka, a oni će biti odabrani tokom februara i marta, kada će se u školama predstavljati „Golf azbuka“.

„Pre dve godine počeli smo da radimo „Golf azbuku“ i do danas je oko 9.000 dece u Beogradu imalo priliku da igra golf. Naš cilj je da ovaj sport približimo najmlađima i da golf časove uvrstimo u stalni školski program, obzirom na činjenicu da je u pitanju Olimpijski sport.  Ove godine pravimo Školsku golf ligu i mogu da kažem da sa velikim zadovoljstvom očekujem prve mališane koji će se kvalifikovati i pokušati da osvoje vredne nagrade, a u isto vreme uživati i naučiti ovu dražesnu igru koja se zove golf“, ističe generalna sekretarka Golf asocijacije Srbije Irena Suturović-Bogdanović.

Prema planu, turnir će se igrati na fudbalskom terenu sa veštačkom travom dva puta nedeljno, a dve škole će se takmičiti u isto vreme.

Za najbolje su planirane i posebne nagrade. Svaki član tri najbolja tima dobiće medalje, dok će deset individualno najboljih dobiti članstvo za 2013. u juniorskom programu Golf asocijacije Srbije. Takođe, pobednička škola će dobiti računar.

Ovaj turnir održava se u sklopu Unicefove akcije „Škola bez nasilja“, a najzanimljiviji detalji biće emitovani na „Golfklub“ kanalu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter