0
Auto Moto

Pobedom na reliju Švedske

Objavljeno: 03.02.13 u 14:44

Miko Hirvonen

Miko Hirvonen veruje da bi sjajan početak jurenja za titulom mogla da bude pobeda na reliju Švedske naredne nedelje. Vozač Citroena veruje da će biti u prilici da vodi tim do novih pobeda, obzirom da je Sebastijan Leb otišao u delimičnu penziju.

Ipak, težak reli u Monte Karlu nije bio veliki uspeh za Miku, jer je završio tek na četvrtom mestu, iza Leba koji je pobedio, Ožijea koji je bio drugi i još jednog klupskog kolege Danija Sorda, koji se plasirao na treću poziciju.

Prošle godine, u njegovom tek drugom pojavljivanju u timu Citroena, Hirvonen je završio na drugom mestu na Reliju Švedske, a on veruje da će mu ovo iskustvo dodatno pomoći da pobedi i treći put u Švedskoj u poslednje četiri godine.

“Otkada smo završili Reli Monte Karla, u potpunosti sam se fokusirao na Švedsku“ rekao je Hirvonen.

„Prošle godine, nedostajalo mi je to nešto malo kako bih pobedio. Godinu kasnije, osećam se potpuno spreman da osiguram svoju prvu pobedu u 2013. godini. Svakako, moraćemo da se borimo sa uslovima na stazi, i mnogo zavisi od toga koliko će hladno biti i da li će padati sneg. To bi moglo da utiče dosta na izbor guma. Nove Mišelinove gume ćemo biti tek u prilici u potpunosti da testiramo kada se nađemo na stazi.“

Hirvonen je već neko vreme u Švedskoj i odvozao je dva dana testova, a tradicionalno, Citroen se nikada nije sjajno snalazio na ovom reliju, jer je poslednju pobedu odneo Leb još 2004. godine u Ksari WRC.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter