0
Auto Moto

Markus Gronholm Testira Mini

Objavljeno: 03.02.13 u 23:57

marcus-gronholm

U ponedeljak, on će voziti automobil Mihala Košćuškog u Švedskoj, gde će naredne nedelje voziti druga runda WRC šampionata. Šef tima Italia Mini, Bruno di Pianto, kaže da je oduševljen što će tim biti u prilici da čuje mišljenje Gronholma.

„Markus je legenda u svetu relija i jedan od najinspirativnih vozača svih vremena“ rekao je di Pianto. „Voziće nekih stotinak kilometara, i Markus će pomoći Mihalu da se spremi za reli Švedske koji zahteva poseban stil vožnje zbog snega. Takođe, on će uzeti naš Mini John Cooper Works WRC kako bi mu testirao granice, što će nam dati priliku da testiramo i vremena koja postiže Mihal na deonici dugoj 6 kilometara, a onda će zajedno raditi na tehničkim detaljima vožnje. Retko se sreće čovek koji kao Mihal iskreno želi da uči, a siguran sam da će mu saradnja sa Gronholmom doneti mnogo benefita“

Markus Gronholm je do sada osvajao dve titule, i to sa Pežoom 2000te i 2002. godine, a poslednje takmičenje u WRCu je vozio 2007. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter