0
Ostali sportovi

Pobeda vodi na završni turnir

Objavljeno: 01.02.13 u 16:26

vaterpolisti-sovra-savic

Vaterpolisti Srbije će sutra od 18 časova u Novom Sadu ugostiti Nemačku u meču Svetske lige. Pobeda našim vaterpolistima praktično garantuje plasman na završni turnir koji će biti odigran u Rusiji tokom juna.

Pred duel sa Nemcima je održana i konferencija za medije na kojoj su uz selektora Dejana Savića govorili igrači Živko Gocić i Slobodan Nikić, kao i predsednik Saveza, Velibor Sovrović.

„Na papiru smo favoriti. Jesmo kvalitetniji, ali to treba pokazati u bazenu. Znamo Nemce, uvek je sa njima teško igrati. Tako će biti i sutra. Očekujem ozbiljan pristup od samog početka i ukoliko bude sve kako treba, mislim da problema ne bi smelo da bude“, poručio je selektor.

„Ne smemo da zaboravimo lekciju iz Kruševca. Pobedili su nas u čudnoj utakmici mada smo bili nekompletni. Pristup je važan i verujem da ćemo stići do pobede koja nam mnogo znači u nastavku rada i priprema za Svetsko prvenstvo“, rekao je Nikić na čije se rečio nadovezao Gocić:

„Daćemo sve od sebe, kao i uvek kada igramo za Srbiju, Veliki je ulog, jer pobeda obezbeđuje učešće na finalnom turniru. Neće biti lako, jer nam je Nemačka po tradiciji nezgodan rival. Moramo da damo maksimum u ovom trenutku kako bismo stigli do cilja“.

Predsednik Sovrović je izrazio nadu da će ovo biti početak uspešne godine u kojoj je pred našim timo puno izazova, ali je i skrenuo pažnju na probleme sa kojima se konstantno suočava trofejni sport.

„Naš budžet je kao i prošle godine 63 miliona dinara. Od toga na plate možemo da izdvojimo samo pet posto. Imamo devet zaposlenih i bez njih nema funkcionisanja Saveza. Za normalan rad nama je potrebno 1.2 miliona evra i najmanje polovinu te sume će pokušati da obezbedi Upravni odbor. On obezbeđuje i plate za selektora, trenere, a tako je bilo i ranijih godina. Nama su Javna preduzeća otkazala saradnju u ovom trenutku, drugi naši prijatelji su u teškoj situaciji. Uz to, prve pare iz budžeta očekujemo u aprilu. Radiću najbolje što mogu, a ako vidim da ne ide ili da ima boljih rešenja na mom mestu postupiću po razumu i uvek biti uz vaterpolo“, rekao je Sovrović zahvalivši se VK Vojvodina na pomoći pred ovaj meč.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter