0
Auto Moto

Kubica razmatra

Objavljeno: 27.01.13 u 14:45

kubica

Robert Kubica kaže da bi prelazak u DTM šampionat mogao da bude opcija za njega za ful sezonu 2013. Momak iz Krakova, koji se i dalje oporavlja od gotovo fatalnog incidenta pre dve godine, kaže da nije imao većih poteškoća u DTM AMG C-Coupe automobilu tokom testa koji je obavio na Valensiji.

„Svakako, DTM bi mogao da bude opcija za mene u ovom trenutku“ izjavio je Kubica. „Zavisi od mnogo faktora, ali ono što je meni bilo najvažnije je da se osećam dobro. Test je bio dobar za mene, kako bih osetio automobil, i da vidim kako izgleda voziti DTM auto. Naravno, šampionat startuje malo kasnije, tako da ima još vremena, ali moraću uskoro da se odlučim šta ću da radim. Videćemo…“

Kubica se osvrnuo i na mogućnost njegovog povratka u kokpit F1, u nekoj možda malo daljoj budućnosti.

“Polako mi biva sve bolje i bolje. Nije lako, i definitivno će mi trebati još vremena, ali uz naporan rad, stvari se kreću u pozitivnom smeru. I ovaj test na Valensiji je bio sjajna stvar za mene. Voleo bih da je test bio u F1 bolidu, ali moram da pravim male korake, jedan po jedan. Možda ću jednog dana ponovo dobiti priliku da vozim F1 na ovoj stazi. Imam neke limitirane pokrete ruke, ali sam do sada provozao dosta različitih automobila, i ako imam dovoljno prostora u kolima, a u DTMu sam imao, to mi ne predstavlja neki problem. Što češće vozim, to mi je bolje.“

DTM šampionat startuje na stazi Hokenhajm, 5. maja, pre nego što timovi posete još devet različitih staza u Nemačkoj, Britaniji, Austriji i Holandiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter