1
Auto Moto

Hamilton mora da bude strpljiv

Objavljeno: 26.01.13 u 23:10

hamilton

Luis Hamilton je objasnio da će morati da bude strpljiv i realističan u Mercedesu ove sezone, jer Mercedes do sada nije uspeo da se ustali među najboljim timovima. Hamilton, koji je bio u poseti ove nedelje u fabrici u Brakleju, kaže da iako bi voleo da već od prve trke u Australiji bude kompetitivan, ne veruje da će se to destiti, već da je pred njima dug proces.

 

„Mislim da je vano biti strpljiv i realističan. Moramo da se setimo da su bolidi F1 svake godine napredovali i evoluirali, i koliko je recimo bilo potrebno truda da se dobije jedna sekunda na stazi, tokom cele sezone, znajući da je Mercedes bio 1,1 sekundu iza najboljih u Brazilu, biće jako teško napraviti automobil koji je brži dve sekunde po krugu, koji bi bio pobednički. Moram toga da budem svestan, ali znam da momci rade žestoko i da daju sve od sebe. Ovo je maraton, ne sprint. Izgleda kao dugački tunel. Nadam se da ćemo moći da budemo kompetitivni ove godine i ako na prvoj trci budemo među vodećima, to će biti spektakl, ali ako ne, onda samo moramo da nastavimo da radimo.“

Hamilton se osvrnuo i na činjenicu da će uskoro krenuti prvi zimski testovi, za koje očekuje da će biti interesantni i promenjlivi kada sedne za volan F1 W04 na Herezu.

 

„Nadam se da ću u ta prva tri dana napraviti napredak, i da ću već moći da pravim neka poređenja, kako bih rekao mojim mehaničarima, šta nam nedostaje. Nadam se da ću biti u stanju da kažem kakav automobil imamo i šta možemo da menjamo. Ipak, trebaće mi neko vreme da postignem brzinu, pošto oni imaju drugačije kontrole na volanu, drguačiji setap i balans automobila, kao i drugačije aerodinamičke karakteristike,  i trebaće mi malo vremena da se naviknem i uvozam. Nisam siguran kakav ćemo učinak imati, ali ja sam spreman maksimalno.“

 

Niko Rozberg je doneo prvu pobedu Mercedesovom fabričkom timu posle 57. godina na trci u Kini prošle sezone. Nemac će biti drugi član tima u 2013. pored Luisa Hamiltona.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Hamilton mora da bude strpljiv | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Spot on with this write-up, I really suppose this web site needs rather more consideration. I’ll most likely be once more to learn much more, thanks for that info.
    CCrichtonDavesona

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter