0
Ostali sportovi

Kanađani gazde Vašingtona

Objavljeno: 25.01.13 u 11:28

montreal

Montreal Kenejdijensi pobedili su na gostovanju u Vašingtonu domaće Kepitolse sa 4:1. Domaći hokejaši bili su ravnopravni u prvoj trećini, da bi potom u drugom periodu usledio neviđen pad u igri Kepsa.

Kenejdijensi su u tom periodu igre postigli svih 4 gola na meču i rešili pitanje pobednika, a Kepitolse ostavile da na nekom narednom meču traže prvu pobedu u šampionatu.

Strelci za Kenejdijense bili su Tomas Plekanec, Andrej Markov, Brajan Đonta i Džoš Gorgs, dok je počasni pogodak za Kepitolse bio delo Džoija Kreba.

Čikago Blekhoksi imali su dva gola zaostatka na gostovanju u Dalasu ali su uspeli da izbore produžetak protiv Starsa, a potom ih pobede rezultatom 3:2.

Lui Eriksen iskoristio je kontranapad Starsa na samom kraju prve trećine i postigao gol za vođstvo domaćih od 1:0.

Starsi su prednost udvostručili u 11. minutu druge trećine preko Reja Vitnija, međutim pet minuta kasnije Patrik Šarp smanjuje prednost domaćina na 2:1, da bi u 15. minutu trećeg perioda Džonatan Tejvs izjednačio rezultat i doneo Hoksima produžetak u kome je posle nepunih dva minuta igre Marijan Hosa postigao pobedonosni gol za goste.

Čikago sada ima maksimalna učinak od 4 pobede što je najbolji start ove ekipe još od sezone 1972/73., dok Starsi imaju učinak 2-1-1.

Rezultati:

Njujork Ajlanders – Toronto 7:4

Njujork Rendžers – Filadelfija 1:2

Montreal – Vašington 4:1

Bafalo – Karolina 3:6

Otava – Florida 3:1

Nešvil – Sent Luis 0:3

Čikago – Dalas 3:2

Kolumbus – Kolorado 0:4

Los Anđeles – Edmonton 1:2

Finiks – San Hoze 3:5

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter