Ilic-Nebojsa

Povezane vesti

U sredu je sa crnogoroskog primorja stigla poslednja grupa veslača. Odmah po dolasku svi reprezentativci su u svojim klubovima nastavili da sklapaju mozaik za narednu sezonu čekajući zvanični test na ergometru (6 km) kojim će biti stavljena tačka na januarski ciklus priprema.

Po rečima selektora srpske veslačke reprezentacije Nebojše Ilića plan i program u Crnoj Gori je ispunjen.

„Sve ide svojim tokom. Možda i najbitnije je da u ovom peridu nije bilo novih povreda s kojima smo muku mučili od samog početka priprema. Goran Jagar i Miloš Tomić nakon pauza zbog povreda i bolesti u januaru su pokazali vidan pomak. Počeli su da treniraju sa 100 odsto kapaciteta, ali i dalje ne pokazuju potreban rezultat. Ipak, nadam se da će kod njih dvojice uskoro sve doći na svoje mesto. U Crnoj Gori Mimićeva i Ivkovićeva grupa su imale dva sparing testa na vodi na kojima su najviše pokazali Nikola Stojić i Nenad Beđik. Odmah nakon njih dvojice po rezultatima sledi Radoje Đerić. Tako sada stvari stoje, a još bližu sliku o trenutnoj spermi svih imaćemo nakon testa na ergometru koji će biti do kraja ove nedelje“, rekao je selektor srpskih veslača.

Već od 1. februara veslačka reprezentacija nastavlja sa pripremama. Od tog datuma jedna po jedna grupa će odlaziti u Crnu Goru, u Kotor i Tivat.

„Bilo je u planu da u februatru odemo na pripreme u Grčku ili Italiju, ali se od toga odustalo zbog uštede. Nezavidna finansijska situacija nas primorava da vodimo računa o svakom dinaru, a s obzirom da su pripreme u Crnoj Gori duplo jeftinije u odnosu na Grčku i Italiju dileme nije ni bilo. Pogotovo što smo prezadovoljni uslovima koje imamo u Kotoru i Tivtu“, kazao je na kraju Ilić.