0
Auto Moto

Glok možda u DTM šampionatu

Objavljeno: 22.01.13 u 23:53

 

Timo Glok će već ove nedelje sesti u BMW M3 automobil koji će nastupati u DTM šampionatu i oprobati se na stazi u Valensiji. Nemac, koji je naprasno objavio da raskida ugovor sa F1 timom Marusja u ponedeljak, će učestvovati u testovima sa BMWom.

Posle odlaska Gloka iz tima u kome je proveo tri godine, počele su špekulacije o njegovom mogućem prelasku u DTM šampionat, a za tim BMWa ga vežu i godine provedene sa njima u vreme dok se peo na vozačkoj lestvici.

„Drago nam je što ćemo biti u prilici da ponovo vidimo Tima na delu u našem BMW M3 DTM automobilu u Valensiji“ izjavio je BMW Motorsport direktor Jens Markuard. „Timo je demonstrirao svoje mogućnosti mnogo puta do sada i to u najzahtevnijim takmičenjima kakva su i ona u F1. Ono što je takođe sjajno je to što bi ovo mogao da bude njegov povratak korenima, jer smo zajedno rasli u mnogim segmentima.“

Glok, koji je kroz celu svoju karijeru vozio jednosede, reagovao je sjajno na toplu dobrodošlicu rečima zahvalnosti što mu se pruža prilika da testira. „Imam dobre uspomene iz vremena kada sam bio deo BMW Motorsporta, i jako sam uzbuđen što ću biti u prilici da testiram BMW M3 za DTM šampionat. Takođe, jako mi je drago što ću sresti mnoge poznate ljude u Valensiji sa kojima sam nekada radio.“

BMW koji je osvojio obe DTM titule, sa timom Šnicer i Brunom Špenglerom koji se u takmičenje vratio 2012. godine, je za sada najavio osam vozača za 2013. godinu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter