0
Ostali sportovi

U Radničkom oprezni pred polufinale

Objavljeno: 21.01.13 u 16:47

Bazen-Radnicki

Vaterpoliste Radničkog u sredu od 17 časova očekuje najveći izazov u dosadašnjem delu sezone – prvi polufinalni susret Kupa Evrope, sa mađarskim Debrecinom.

Svoja očekivanja pred ovaj meč prvi je izneo iskusni Boris Zloković.

„Očekujem vrlo tešku i neizvesnu utakmicu, pravo polufinale. Debrecin ima pet-šest vrhunskih igrača i po kvalitetu su nam dosta slični, pa smatram da nema favorita u ovom meču. Moramo da pokušamo da ostvarimo pobedu sa što većom razlikom, kako bismo mirnije ušli u revanš i nadam se da će nam publika u tome pomoći“, rekao je crnogorski centar.

Ljubitelji vaterpola će zaista imati prilike da uživaju u pravom spektaklu, jer će se našem predstavniku suprotastaviti sjajni igrači, poput trofejnog reprezentativca Mađarske, Tamaša Varge, hrvatskog reprezentativca Borisa Letice, te golmana nacionalne selekcije Srbije, Branislava Mitrovića, i našeg potencijalnog reprezentativca, Saše Mišića

„Nadam se da ćemo ponoviti sjajnu igru u odbrani iz utakmice sa Vojvodinom koja nas nije krasila na finalnom turniru Kupa. Bitno je da pobedimo i tako u revanš uđemo sa bilo kakvom prednošću. Po imenima, Debrecin ima izuzetno kvalitetnu ekipu, a još više o njihovoj igri saznaćemo iz snimaka njihovih utakmica. Sve zavisi od nas i moramo više misliti o nama i našoj igri nego o njima. Polufinale Kupa Evrope se ne igra svaki dan, biće to jedna sjajna utakmica u kojoj nam je potrebna podrška naših navijača, baš onakva kakva je bila u duelu sa Partizanom“, smatra hrvatski reprezentativac Damir Burić.

I proslavljeni srpski reprezentativac, Aleksandar Ćirić, kao ključ uspeha vidi ponavljanje dobre igre iz utakmice sa Vojvodinom.

„Svi se nadamo pobedi sa dovoljnom razlikom koja bi nam obezbedila mirniji revanš. Ohrabruje me to što smo protiv Vojvodine prvi put igrali kvalitetno i ličili na ekipu. Debrecin ima pregršt dobrih igrača, proslavljenih olimpijaca i osvajača mnogih vrednih trofeja. Takođe, imaju i nekoliko naših igrača koji dobro poznaju našu igru, tako da nam neće biti nimalo lako. Publika može dosta da nam pomogne u ovakvoj utakmici i nadam se da će ispuniti tribine“, kaže Ćirić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter