0
Ostali sportovi

Vuković: „Moja greška“

Objavljeno: 19.01.13 u 23:24

Veselin-Vukovic

Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Veselin Vuković, bio je utučen nakon poraza od Slovenije koji Srbiju usomini finala vodi na domaćina Svetskog prvenstva, selekciju Španije.

„Odigrali smo loše prvo poluvreme u odbrani. Najcrnje od svega što su najiskusniji padali u odbrani. Primili smo mnogo golova za rukomet koji igramo. Počeli smo dobro drugo poluvreme, napravili neke promene u napadu i odbrani. Imali smo naše šanse u 54. minutu, tri gola prednosti i dobru igru, ali u poslednjih pet minuta, kada su Slovenci zaigrali kombinovanu odbranu, izgubili smo se. Ne znam razlog, jer smo imali iskusne igrače u napadu. Izgubili smo neke glupe lopte. Neću komentarisati suđenje, mislim da su grešili na obe strane. Čeka nas težak posao protiv domaćina“, rekao je Vuković i nastavio:

„Šta reći, naivno smo izgubili utakmicu. Dogovorili smo se na poluvremenu da uđemo sa rotacijama u centralni blok, dosta popravili odbranu, stekli samopouzdanje u napadu. Mitrović je pokrenuo bekove, uzeli smo par lopti na kombinovane odbrane. Došli smo u situaciju da u 54. minutu imamo tri razlike. Najcrnje od svega što sam od tima dobio signal da najiskusniji treba da budu u tom trenutku na terenu. Poslušao sam. Ispoštovao sam ekipu i desilo se šta se desilo“, nastavio je selektor reprezentacije svoj monolog o nesnalaženju na 5+1 odbranu Slovenaca u završnici:

„Bila je ideja da će iskusni da reše 5+1. Moja ideja nije bila ta, ali sam hteo da sve sujete budu zadovoljene, da pokažu šta mogu i šta jesu. Videli ste kako se sve završilo. Šta očekivati, Španija u osmini finala. Ako smo danas imali ovakvo suđenje, šta će biti protiv Španije? Znajući kako funkcioniše sistem Svetskog prvenstva, teško je očekivati da se sve neće učiniti da Srbija ispadne. Na nama je da se suprostavimo koliko možemo. Teško je biti optimista posle ovakvih poraza i lomova u glavama. Stvarno nisam siguran šta da mislim i kako da se ponašam prema nekim igračima“.

Na pitanje novinara zašto je tajm-aut tražen na minut i 20 sekundi pre kraja posle serije Slovenaca 5:0, Vuković je odgovorio:

„Moglo je da se traži ranije, sve je moglo. Krenuli smo da trčimo, jednu šutnuli nenadano. Moja greška…“, zaključio je selektor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter