0
Evropske lige

Silni Liverpul, Silva pravi građanin

Objavljeno: 19.01.13 u 18:04

suarez

Odigrano je šest mečeva 23. kola Premijer lige, a pobede su upisali Liverpul, Mančester Siti, Sanderlend, Svonsi i Reding, dok su bodove u malom gradskom derbiju podelili Vest Hem i KPR.

Liverpul je priredio svojim navijačima spektakl na Enfildu i sa 5:0 su savladali ekipu Noriča. Odlična igra crvenih, koji su poveli golom Hendersona sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora u 26. minutu, a deset minuta kasnije pogađa i Luis Suarez, nakon što je Staridž predivno propustio loptu za Urugvajca. U 59. minutu u listu strelaca se upisao i Staridž, a u 66. pogađa i kapiten Stiven Džerard sa 20-tak metara. Konačan rezultat 5:0 postavio je autogolom Benet.

henderson

Mančester Siti je dočekao Fulam i golovima Davida Silve slavio sa 2:0. Prejaki su bili građani za ekipu Martina Jola, a interesantno da gosti nisu šutnuli u okvir gola za 90 minuta. Silva je prvi put pogodio već u 2. minutu, a meč je rešen u 69. kada je Tevez uposlio Španca.

 

Svonsi je bez ikakvih problema savladao Stouk, koji je u krizi, sa 3:1. Miču se ovoga puta nije upisao u strelce, ali su ga zamenili Dejvis, koji je postigao prvi pogodak, i zatim De Guzman koji je pogodio dva puta. Majkl Oven je ušao sa klupe i postigao u nadoknadi vremena svoj 150. gol u karijeri.

Sanderlend je bio bolji od Vigana u gostima sa 3:2, a domaći su poveli autogolom Vona u 12. minutu. U prvom poluvremenu crne mačke postižu tri pogotka, Gardner je izjednačio sa bele tačke, a onda je Stiven Flečer dva puta matirao Al Habsija. Vigan je do kraja smanjio golom mladog Enrikeza, koji je na pozajmici iz Mančester Junajteda i ovo je njegov prvenac u Premijer ligi.

flečer

Vest Hem je u malom londonskom derbiju dočekao KPR, koji je poveo golom novajlije Loika Remija u 14. minutu, ali je njegov debi „pokvario“ Džo Kol koji je čekićarima doneo bod.

remi

Njukasl igra jako slabo u poslednje vreme i neophodna su im pojačanja. Svrake su dočekale Reding i povele golom iz slobodnjaka Joana Kabaja, ali je La Fondre za samo šest minuta u finišu meča preokrenuo rezultat i gostima doneo važna tri boda u borbi za opstanak, u kojoj se nalazi i Njukasl.
REZULTATI:
Liverpul – Norič 5:0
Svonsi – Stouk 3:1
Mančester Siti – Fulam 2:0
Njukasl – Reding 1:2
Vigan – Sanderlend 2:3
Vest Hem – KPR 1:1

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter