0
Ostali sportovi

Sami smo krivi za poraz

Objavljeno: 17.01.13 u 22:52

Veselin Vuković

Na konferenciji za medije posle poraza rukometaša Srbije od Poljske 25:24, selektor Veselin Vuković čestitao je protivniku na trijumfu.

„Veoma teška utakmica do poslednje sekunde. Imali smo šansu u prvom poluvremenu da napravimo veću razliku, ali smo bili neozbiljni i počeli da igramo onako kako nisam želeo. Poljaci su bili mnogo bolji u drugom poluvremenu. Iznenadili su nas sa 5+1 odbranom. Probali smo da nađemo soluciju, u čemu smo uspeli, ali nismo imali sreće da se odbranimo u poslednjem napadu sa igračem manje. To je sport, gledamo napred, čeka nas Slovenija“, rekao je Vuković i dodao:

„Teško je reći nešto pametno. Nije kraj sveta, ali je problem to što se desi nešto što ne sme u reprezentaciji. Imamo igrače, koji neozbiljno shvataju ovo. Žao mi je onih momaka koji su ginuli do zadnjeg minuta. Poremetilo nas je Vučkovićevo isključenje. Nismo uspeli da rešimo Bartoša Jureckog. Bili smo u situaciji da dođemo do remija. Ovo ne menja stvar, moramo na pobedu protiv Slovenije, ali me više brine psihološka strana problema. Ne možemo biti drugi, samo prvi ili treći. Brine me kako će se ti neki detalji koji se većini nisu svideli, kako će se odraziti na dobru atmosferu i harmoniju u ekipi“, rekao je selektor i nastavio monolog:

„Kod pet razlike, kada smo mogli da rešimo meč, došlo je do samoisticanja pojedinih igrača. To nas je koštalo nervoze na startu drugog poluvremena. Prebrzo smo ispustili prednost, te dve, tri razlike, ušli u završnicu gde su Poljaci imali više iskustva i odmornih igrača. Falio nam je jedan raspoloženi bek, jer osim Ilića i Zelenovića, svi su bili loši“.

Vuković je konferenciju za medije završio kao optimista.

„Interesuje me kakva je situacija u svlačionici. Ima razloga da se ozbiljno popriča. Naravno da možemo da pobedimo Sloveniju sa dva gola, ali nikada se ne može biti siguran u naš mentalitet. Žale se momci na sudije, mislim da nisu krive. Imali smo svoju šansu. U nama treba tražiti uzrok poraza“.

Nenad Vučković smatra da je pobeda Poljaka nezaslužena.

„Dobro smo igrali prvih 40 minuta, nerešen rezultat je po meni najrealniji. To je sport, moramo da se koncentrišemo i odigramo što bolje protiv Slovenije. Sve je otvoreno i još uvek je u opciji prvo mesto u grupi. Ako dobijemo Slovence dva razlike, opet ćemo biti tu gde smo želeli pre Prvenstva“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter