0
Ostali sportovi

Klubaštvo ispred vaterpola

Objavljeno: 16.01.13 u 15:50

Bazen-Radnicki

Vaterpolo klub Radnički razočaran je i nezadovoljan odlukom Vaterpolo saveza Srbije kojom se ne dozvoljava Gojku Pijetloviću da postane član ekipe Dejana Udovičića.

Stručni savet VSS-a juče je zaključio da se nisu stekli uslovi na osnovu Statuta VSS i trenutne situacije u srpskom vaterpolu da se Pijetlović registruje za bilo koji klub u zemlji.

„Stav VK Radnički je da Vaterpolo savez Srbije mora da bude servis našim reprezentativcima, da u sportu koji nam je doneo toliko radosti u prošlosti, nesmetano obavljaju ono što oni najbolje znaju a to je da treniraju, igraju, pobeđuju i osvajaju medalje. Ova odluka pokazuje da su u Vaterpolo savezu Srbije i Stručnom savetu lični interesi, lična promocija i klubaštvo ispred interesa vaterpola, a to je ono što VK Radnički nikada neće gledati sa odobravanjem. Sve ovo dobija na težini ako se ima u vidu da su slični slučajevi u prošlosti rešavani u korist igrača, kada je to očigledno tim istim pojedincima i njihovim interesima odgovaralo.

Za razliku od pojedinaca u Vaterpolo svezu kojima očigledno ne odgovara povratak srpskih reprezentativaca u zemlju, Radničkom će uvek biti cilj da u skladu sa svojim mogućnostima u svom sastavu ima što više sadašnjih i bivših reprezentativaca Srbije.

VK Radnički smatra da ukoliko je interes srpskog vaterpola da prvi golman naše reprezentacije počne pripreme za velika takmičenja ovog leta bez utakmice i kluba onda je odluka VSS ispravna.

Za kraj možemo da obradujemo sve ljubitelje vaterpola da će Gojka Pijetlovića gledati u kapici Radničkog u sezoni 2013/2014 jer je sa njim postignut dogovor“, stoji u saopštenju VK Radničkog.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter