hayden

Povezane vesti

Niki Hejden i Andrea Doviciozo vide narednu sezonu kao završetak turbulentnog perioda sa relativno lošim rezultatima. Pošto je gotov ugovor između Dukatija i Valentina Rosija za koji se mislilo da će doneti boljitak, a doneo je tek nekoliko podijuma za dve godine, vozači su spremni da daju sve od sebe kako bi poboljšali utisak.

Niki Hejden, koji je u Dukatiju još od 2009. godine, kaže da su promene dobrodošle za motivaciju tima… “Veoma smo motivisani, i moramo naporno da radimo, kako bi nadoknadili izgubljeno vreme.” izjavio je Hejden. “Ovo vidim kao novi početak, dobru motivaciju i gomilu svežih ideja. Jasno je da je pred nama veliki izazov, i tu je puno novih i svežih elemenata koji raduju. Jedva čekam da krenemo u ispunjavanje ciljeva.”

Amerikanac misli da prethodne dve godine nisu totalno bačene, ali je barem jasno u kom pravcu treba ići i koje ideje treba odbaciti, a koje prihvatiti.” Ne odbacujemo informacije koje smo sakupili u prethodne dve godine. Veoma je bitno osloniti se na stvari koje smo već testirali i sa novim ljudima i novim idejama, doneti nešto novo. Moramo da napravimo da naši motori budu bolji, da ih bolje osećamo i da imamo bolji fidbek. Još uvek nam preostaje da napravimo mirniji motor, pogotovu u sporijim krivinama.”