0
Auto Moto

Malkolm Vilson

Objavljeno: 15.01.13 u 17:48

Malkom Vilson

Šef M-Sport firme, Malkolm Vilson, veruje da je izlazak Sebastijana Leba iz WRC takmičenja sjajna stvar za budućnost WRCa.

Devetostruki šampion Leb učestvovaće na prvom ovogodišnjem reliju u Monte Karlu, ali će to biti samo jedno od njegova četiri pojavljivanja u Citroenovom timu tokom cele kampanje, jer je odlučio da promeni stranu i krene u WTCC.

Vilson, koji je i kao vozač imao prilike da se bori protiv Leba dok je ovaj osvajao titule, očekuje sada otvoreniju borbu za šampionsku titulu. „Sa jedne strane je šteta što on više neće biti tu, a sa druge, mislim da je to dobro za sport. Sada ćemo biti u prilici da vidimo još sjajnih vozača u šampionatu koji će se boriti za prvo mesto.“

Vilson je takođe priznao da su u Fordu intenzivno razmišljali da potpišu ugovor sa Lebom, kada je Citroen oklevao pre nekoliko godina. „Tokom 2005. godine, razgovarali smo sa njim o tome da vozi Ford Fokus, i bili smo veoma blizu da nam se pridruži, ali je onda Citroen odlučio da nastavi saradnju sa njim. Iz očiglednog razloga, on je ostao tamo. Fer je reći da nas je on koštao mnogo titula.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter