0
Auto Moto

Majkl Laverti

Objavljeno: 14.01.13 u 10:18

Majkl-Laverti

MOTO GP ruki, Majkl Laverti priznaje da nije ni sanjao da će se boriti u kraljevskoj klasi. 31. godišnji britanac, ulazi u MOTO GP sa Pol Bird Motorsport timom koji pravi sopstvenu šasiju za nastupajuću sezonu. Laverti kaže da i posle činjenice da je šampion Šejn Birn odbio da pređe u MOTO GP, nije imao pojma da će njemu biti pružena prilika.

“I kada je on obdio priliku ja sam bio prilično iznenađen pozivom, ali to je bilo prijatno iznenađenje. Iskreno, dobio sam priliku koju uopšte nisam očekivao. Ja sam realista, i jednom kada prođete dvadesete a niste dospeli u MOTO GP, onda nije realno da vas neko traži, a najviše čemu sam se nadao je da možda dobijem neku priliku u World Superbike šampionatu, ali ovo je još bolja vest.

PBM je imao tešku sezonu 2012 sa Džejmsom Elisonom na Apriliji. Joni Hernandez će nastaviti da vozi taj bajk i u 2013. godini, dok će Laverti zasesti na novi motor, dizajn PBM tima.

Lavertijev bajk će imati specifikaciju kontrolne kompjuterske jedinice koja će biti obavezna od naredne sezone, a nada se da će im to obezbediti dugoročnu podršku od Aprilije koja je izdominirala među CRT timovima sa timom Aspar prošle sezone.

“Čini mi se da su srećni što su pustili tim da radi na novom projektu i na novoj elektronici” rekao je Laverti. “Aprilija će to imati na umu kada od 2014. godine svi budu u obavezi da koriste Magneti Marelli sistem, tako da ja mislim da je odnos tima sa Aprilijom u ovom trenutku veoma dobar, tako da ćemo nadam se, raditi zajedno, ili barem, što je bliže moguće…”

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter