0
Američki fudbal

Ptičurine preletele Denver

Objavljeno: 13.01.13 u 12:10

rejvensi

Baltimor Rejvnsi plasirali su se u finale AFC-a nakon što su u Denveru pobedili Bronkose 38:35.

Temperatura -12 na Majl Haj stadionu. Pejtong Mening zbog hladnoće prinuđen da igra u rukavicama, naelektrisana publika, istorijska vraćanja Trindona Holideja, hvatanje Džekobi Džonsa za tačadun i pobeda Rejvnsa tek u drugom produžetku ukratko su obeležja ovog sjajnog meča.

Upraavo je Holidej postigao rpvi tačdaun na meču. Tek su Rejvnsi ispucali loptu posle neuspešnog napada a Holidej je iskoristio prazan prostor i istrčao tačdaun.

Holidej će kasnije na početku treće četvrtine ući u istoriju kao jedini igrač koji je u plej ofu na jednom meču vratio i pant i kik za tačdaun, pošto je početni udarac Rejvnsa vratio za poene.

holidej

Nakon početnog vođstva Bronkosa odgovorili su Rejvnsi. Prvo je Džo Flako sjajnim dodavanjem za 59 jardi uposlio Torioja Smita za tačdaun, da bi u sledećem napadu Bronkosa Kori Gejem presekao dodavanje Pejtona Meninga i potom postigao tačdaun.

Mening se ipak postarao da prva četvrtina završi nerešeno kada je sjajnim dodavanjem u desni ugao pronašao Brajana Sotuklija koji se maestralno snašao u end zoni i postigao tačdaun.

Bronkosi dolaze u vođstvo u drugoj četvrtini preko Nošona Morena koji je nakon što ga je uposlio Pejton Mening lepom varkom izbacio korner beka i utrčao u end zonu.

Na poluvreme se odlazi sa nerešenim rezultatom 21:21 pošto Džo Flako odlično pronašao Torija Smita.

bronkosi

Početak drugog poluvremena doeno je potez Holideja za istoriju koji smo već opisali, a jedini tačdaun Rejvnsa u tom delu igre bio je delo Reja Rajsa, koji je pre ponetiranja imao jedno sjajno trčanje kojim je svoju ekipu doveo da sam edn zone Bronkosa.

U poslendnjem periodu viđena je prava NFL drama. Bronkosi stižu do tačdauna prednosti na 4:58 pre kraja meča pošto je Mening uposlio Demrijusa Tomasa.

Rejvnsi potom nisu iskoristili posed i na ispod oko tri minuta do kraja Bronkosi su imali novi posed. Međutim Mening i družina nisu uspeli da istope vreme i Rejvnsi su dobili još jednu šansu, a onda je na 41 sekundu pre kraja meča Flako bacio, pa može se reći „hejl Meri“ koji je završio u rukama Džekobi Džonsa koji je loptu uneo u zonu Bronkosa za izjednačenje i produžetak.

rejvensi 2

E, ako je to bila trama na kraju utakmice, šta tel reći za produžetke. Obe ekipe smnjivale su se u posedu, a treba reći da je posle prvog poseda u produžetku automatski aktivirano pravilo „brze smrti“, što znači da ko prvi postigne pone stiže i do pobede.

Dakle Rejvnsi su prvi imali posed i morali su da pantuju, a potom su se obe ekipe smenjivale u bezuspešnim pokušajuma da nameste distancu za fild gol. sve do pred sam kraj prvog produžetka, kada je Pejton Mening sasvim neiskusno u trku pokušao dodavanje koje mu je presekao Kori Grejem.

Rejvnsi su došli u sjajnu poziciju, koju su sa nekoliko trčanja Reja Rajsa još poboljšali i onda je na početku drugog produžetka Džastin Taker fild golom doneo veliku pobedu Rejvnsima, koji sada čekaju ishod drugog polufinala u kome se sastaju Petriotsi i Teksansi kao bi saznali protivnika u finalu konferencije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter