0
Ostali sportovi

„Orlovi“ spremni da nastave let

Objavljeno: 13.01.13 u 15:29

Srbija-Koreja
Posle odličnog starta i pobede protiv Južne Koreje od 31:22, rukometnu reprezentaciju Srbije čeka novi izazov na Svetskom prvenstvu u Španiji
– meč sa Belorusijom u ponedeljak od 18 časova. Nova doza samopouzdanja dobijena je nakon odličnog otvaranja šampionata o čemu svedoče i izjave reprezentativaca.

„Dobro smo odigrali, pametno u napadu, kvalitetno u odbrani. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili. Rezultat pokazuje da smo 60 minuta igrali maksimalno ozbiljno. Već smo se okrenuli Belorusiji. Pogledaćemo video, neće biti lako, igraju u ruskom sistemu sa 6-0 odbranom. Znaju da odigraju i nešto dublje. Od Rutenke sve zavisi. Imaju dobrog srednjeg beka i Rutenkinog brata, desno krilo. Spremićemo se dobro i nadamo se pobedi, što bi nam puno značilo pred nastavak turnira“,
kaže srednji bek Petar Nenadić.

I levoruki tobdžija Marko Vujin uveren je da će Srbija iz meča u meč igrati sve bolje.

„Velika je stvar što smo otvorili šampionat pobedom. Odgledali smo meč Poljske i Belorusije i videli da su Belorusi ozbiljna reprezentacija. Igraju u nekom svom sistemu, biće nam teže nego protiv Koreje. Izdvaja se Rutenka, koji je poseban igrač, ne samo za Belorusiju, već za čitav svetski rukomet. Svi znamo kakva je to klasa, tako da će sigurno postojati neka taktika kako da se zaustavi. Igraju 6-0, visoki su i spori, pa se nadam da ćemo mi bekovi nositi tim do pobede. Od nas će puno zavisiti“.

Recept za pobedu?

„Čvrsta odbrana, Stanić standardno dobar i solidan napad. To smo sve imali juče protiv Koreje. Osnovno kod igre bekova je samopouzdanje i poverenje trenera. To kod nas funkcioniše. Ako je neko šuter, on treba da šutira, to jest, radi ono što najbolje zna“., smatra Vujin.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter