1
Američki fudbal

Rejvnsi na Majl Haju

Objavljeno: 12.01.13 u 14:11

pejton mening

Još osam ekipa ostalo je u igri za Superboul, a tokom noć ćemo saznati prve finaliste konferencija.

U konferenciji AFC u Denveru na Majl Haj stadionu Denver Bronkosi predvođeni preporođenim Pejtonom Meningom dočekuju Baltimo Rejvnse.

Rejvnsi, za razliku od Bronkosa, nisu imali vikend pauze jer su igrali vajld kard rundu plej ofa u kojoj su savladali Indijanapolis Koltse.

U ovom meči šanse su defintivno 50:50. Bronkosima na ruku ide činjenica da se ekipe u Denveru teško prilagođavaju na uslove igre zbog nadmorske visine na kojoj se nalazi stadion, ali pre svega Bronkosi imaju legendarnog Pejtona Meninga koji je pokazao da je daleko od starog gvožđa.

Mening u regularnom delu sezone ima 37 dodavanja za tačdaun, 11 intersepšna, total od 4659 jardi „kroz vazduh“ i kvoterbek rejting od sjajnih 105.8.

Bronkosi takođe nisu poraženi u poslednjih 11 mečeva, a Rejvnse su već jednom dobili u regularnom delu prvenstva.

Rejvnsi sa druge strane nose zvanje prošlogodišnjih finalista konfernecije. Imaju sposobnog Džoa Flaka na poziciji kvoterbeka i raning beka Reja Rajsa koji je sposoban da sam reši meč.

Flako je u vajld kard rundi igrao vrlo sigurno. Bacao je za 282 jarda, imao je dva tačdaun dodavanja, sa kvoterbek rejtingom od 125.6.

Odbrana iako statistika to ne govori Rejvnsima daje potrebnu sigurnost. Povratkom lajnbekera Reja Luisa dobili su opciju više i spremni su na da surovim pritiskom na protivničko kvoterbeka isvorisraju greške, što se dobro videlo u meču protiv Koltsa.

Bronkosi neće moći da računaju na korener beka Trejsija Portera koji će meč popustiti zbog potresa mozga, dok gard Rejvnsa Dža Rid zbog povrede palca proušta obračun u Denveru.

Drugi meč dana igra se na Kendl stik parku gde će San Francisko Fortinajnersi u polufinalu NFC-a dočekati zahuktale Grine Bej Pekerse.

Opet kao i u slučaju Rejvnsa i Bronkosa, jedan tim je odmarao i to 49ke dok su Pekersi sa pola gasa dobili Vajkingse u vajld kard rundi plej ofa, doduše treba imati u vidu da je tim iz Minesote na tom meču igrao sa rezervnim kvoterbekom.

Aron Rodžers je protiv Vajkinga imao kvoterbek rejting od 104,9, bacao je za 274 jarda i upisao je jedan tačdaun, ali je takođe i sekovan tri puta.

Kolin Kepernik biće starter na poziciji kvoterbeka kod San Franciska. Kapernik koji je tokom sezone posle povrede Aleksa Smita preuzeo mesto prvog kvoterbeka odličnim partijama zadržao je tu poziciju, bez obzira što se Smit brzo oporavio.

Kepernik nema neke sjajne statističke parametre.  Rejting mu je 98.3, imao je 1814 jardi dodavanjem, 10 tačdaunova i 3 intersepšna, ali treba imati u vidu da nije igrao sve mečeve regularnog dela.

On će iza leđa imati Frenka Gora koji je u dosadašnjem delu sezone imao 258 nošenja za 1214 jardi i postigao je 8 tačdaunova.

Timske statistike generalno govore sledeće. Pekersi su bolji u napadu u svim parametrima sem u vremenu poseda lopte, dok defnazivno 49ke u svim segmentima dominiraju.

Dakle ključ San Franciska biće zaustavljanje Arona Rodžersa i potom dugi napadi, dok će Pekersi morati da zaštite Rodžersa kako bi bili što efikasniji.

Vajd risiver Pekersa Džeret Bojkin neće igrati zbog povrede skočnog zgloba, kao ni defanzivni end Džerel Vorti zbog povrede kolena, dok 49ke nemaju ozbiljnije povređenih igrača pa se očekuje da svi koji su na listi sa lakšim povredama nastupe večeras.

Meč u Denveru igra se večeras od 22.30 po našem vremenu, dok se susret u San Francisku igra dva sata posle ponoći.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Rejvnsi na Majl Haju | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. I’m not sure where you’re getting your information, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent information I was looking for this image1

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter