0
Ostali sportovi

Spremni za Koreju

Objavljeno: 11.01.13 u 14:10

Veselin Vuković

Bolji žreb za početak Svetskog prvenstva nismo mogli da poželimo. Rival je Južna Koreja, a poznato je da su prvi mečevi na velikim takmičenjima najvažniji.

Stoga, pobeda u sutrašnjem duelu koji je na šrogramu u 15.45 mnogo bi značila na psihološkom planu za renovirani tim orlova.

„Koreja u ovom trenutku za nas je najteži protivnik, jer je to prvi meč na Svetskom prvenstvu. Odlično se poznajemo, budući da smo se sastajali i na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu, gde smo uspeli da ih pobedimo, ali izuzetno teško.

Koliko vidim promenili su nekoliko igrača, a u oči upada da u ekipi nema Juna, mada to ne znači da su slabiji nego letos. Mi verujemo u pobedu i svi smo optimisti“, kaže selektor Veselin Vuković.

Reprezentativac Nenad Vucković takođe je veliki optimista pred početak Svetskog prvenstva.

„Sve je stvarno fenomenalno, od Saragose kao grada, preko hotela. Hala je takođe divna, samo da se sve to poklopi sa našom dobrom igrom protiv Južne Koreje na startu šampionata.

Ima i pritiska, i pozitivne treme. Mislim da je ona prisutnija kod mlađih igrača, nego kod nas starijih. To ne vidim kao ništa negativno, već naprotiv treba naći pravi načina da se sav taj pritisak i trema usmeri na jedan pozitivan put i da nam to pomogne da što lakše pobedimo Južnu Koreju i startujemo sa trijumfom na šampionatu“, rekao je Vučković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter