0
Auto Moto

Lorenco bi da bude još bolji

Objavljeno: 11.01.13 u 12:02

Horhe Lorenco

Aktuelni šampion MOTO GP šampionata, Horhe Lorenco, veruje da još uvek postoje polja na kojima kao vozač može da napreduje, uprkos činjenici da je u 2012. godini odvozao možda najbolju sezonu ikada. 25. godišnji španac je poslednje četiri sezone ili osvajao šampionat, ili bio drugi sa 22 pobede i 54 podijuma u tom periodu.

Statistički, njegova najbolja sezona ostaje 2010., kada je pobedio na devet trkai sakupio 383 poena na putu do svoje prve titule koju je osigurao tri trke pred kraj. Lorenco u svakom slučaju,  veruje da je 2012. bila njegova najbolja sezona. „Po mom mišljenju, 2012  je bila moja najbolja sezona.

Čak i u poređenju sa 2010. godinom, kada sam osvojio svoju prvu titulu i kada sam više puta pobedio i osvojio više poena. Ipak, ovo je bila izbalansiranija sezona sa mnogim snažnim vozačima. Bili smo konstatni i pravili smo jako malo grešaka.“

Uprkos impresivnoj sezoni, vozač Jamahe veruje da može još da napreduje pogotovu na kočenju i po mokroj stazi. Lorenco je pobedio na kiši u skraćenoj trci u Maleziji ali i u Francuskoj, gde je po mokrom izdominirao.

„Mogu da napredujem kod kočenja.“ priznao je Lorenco. „Moj vozački stil u nekim slučajevima dozvoljava kasnije kočenje ali još to nisam dovoljno usavršio. Takođe, nisam perfektan ni po kiši“…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter