0
Auto Moto

Vitmarš: Vozači će imati jednak status

Objavljeno: 10.01.13 u 12:36

Serhiju Perezu je obećan isti tretman kao i njegovom kolegi Džensonu Batonu tokom 2013. godine, izjavio je Martin Vitmarš povodom priča o tome da će Baton biti prvi a Perez drugi vozač Meklarena.

Perez je toplo dočekan na vratima Meklaren Techonology Centra u sredu, a Vitmarš je objasnio da će bez obzira na to što Baton ima veliko iskustvo u timu, obojica imati jednak status.

„Ljudi uživaju u tome da vode ovakve debate. Činjenica je da je Baton u prednosti zato što bolje poznaje tim, ima veće iskustvo i jednu titulu šampiona iza sebe. Dženson će biti svakako predusretljiv i odvojiti svoje vreme, ali tek van garaže. Dženson će želeti da bude bolji od Serhija, i Serhio će želeti da bude bolji od Džensona. To je mentalitet našeg tima. Imaće isti tretman i mislim da je ta vrsta rivaliteta dobra za tim.“

U međuvremenu, Perez je ponovio da će mu cilj ove godine biti juriš na titulu, jer kada se nađeš u timu kakav je Meklaren, to mora da ti bude cilj.

„Ja sam ovde da dam sve od sebe na svakoj trci, kako u kolima, tako i van njih, i da tesno sarađujem sa celim timom Meklarena koji će mi biti kao familija.“ rekao je Perez. „Kada postanete deo Meklarena, to mora da bude vaš cilj, u protivnom, ne treba ni da dolazite na ovakvo mesto. Svi ovde rade u tom cilju, i ja sam došao ovde da to isto radim.“

Perez, koji je prešao iz Zaubera kako bi zamenio Luisa Hamiltona, koji je otišao u Mercedes, završio je sezonu na desetom mestu, uz tri podijuma u 2012. godini.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter