0
Ostali sportovi

Zvezda se revanširala Olimpijakosu

Objavljeno: 09.01.13 u 18:26

vk crvena zvezda

Vaterpolisti Crvene zvezde su savladali Olimpijakos sa 11:9 (3:2, 3:0, 2:4, 3:3) u meču B grupe Lige šampiona i gotovo sigurno obezbedili prolazak u dalje takmičenje. Crveno-beli su imali dosta uspona i padova u igri, ali su opravdali ulogu favorita i revanširali se za poraz u prvom susretu kada je grčki tim slavio sa 9:8.

Olimpijakos je uspeo da povede sa 1:0 i to mu je bilo jedino vođstvo na meču. Crveno-beli su se „tražili“ u prvom periodu, ali su nekako uspeli da steknu minimalnu prednost. Ispostavilo se da je meč prelomljen u drugoj četvrtini koju je Zvezda dobila sa 3:0. Odbrana na čelu sa Denisom Šefikom je funkcionisala besprekorno i to se odmah odrazilo i na igru u napadu koji je postao tečniji i raznovrsniji u odnosu na prvih osam minuta kada se sve mahom svodilo na šuteve iz veće udaljenosti.

Ipak, gosti su u trećoj deonici najavili da se neće lako predati pa su uspeli da dođu na samo dva gola zaostatka. Izabranici trenera Savića su brzopleto završavali napade, odbrana je imala previše propusta pa se u poslednu četvrtinu ušlo sa dosta zebnje. Bojazan da bi pobeda mogla da dođe u pitanje potvrdila se vrlo brzo kada je Olimpijakos došao na samo gol zaostatka, ali sa dva uzastopna pogotka Beograđani vraćaju +3 i meč bez većih problema privode kraju.

Najefikasniji kod pobednika je bio Strahinja Rašović sa tri gola, dok su se po dva puta u strelce upisali Pijetlović, Rađen i Prlainović, a Šefik je imao 13 odbrana.

Sledeću utakmicu Crvena zvezda igra 23. januara kada gostuje francuskom Monpeljeu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter