0
Auto Moto

Veber ima problem sa pritiskom

Objavljeno: 09.01.13 u 09:34

Mark Veber

Savetnik Red Bul F1 tima, Dr. Helmut Marko kaže da Mark Veber lakše podleže pritisku od Sebastijana Fetela, pogotovu u odlučujućim situacijama. Marko, koji je i sam bio vozač F1 u ranim sedamdesetim godinama prošlog veka, ipak veruje da je Mark sposoban da razvali protivnike kada mu dođe dan za to, ali mu fali konzistentnost kako bi se borio za titulu šampiona.

„Čini mi se da Veber  prosečno po sezoni ima dve trke gde je nepobediv, ali nije u stanju da održi svoju formu tokom cele godine. Čim krene uzlaznom linijom i kada svima izgleda da će se boriti za titulu, on podlegne nekom pritisku i nije više u stanju da se bori za istu.“

U poređenju sa Sabastijanovom uzlaznom formom, čini mi se da je Markova nekako ravna, i onda, ako mu se slučajno desi neki tehnički problem, kao na primer sa alternatorom, on kao da upada u neki spiralni problem. Svakoga takve stvari izbace iz takta, jer se tenzija uvek oseća, ali je kod njega to naglašeno.

Marko je iskoristio Veberov promašaj 2010. godine, kada nije uspeo da se dokopa titule iako je u poslednju trku ušao sa sedam bodova prednosti 2010. godine se u potpunosti ostvarilo ono o čemu sada pričam i to je baš ekstremni primer.

„Mark je ušao u poslednju trku sa boljim šansama od Fetela ali je na kraju izgubio, i verujem da ga je to pratilo tokom cele 2011. godine što je lako razumljivo.“

Veber će u 2013. godini deliti garažu sa Fetelom petu sezonu zaredom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter