0
Ostali sportovi

Suspenodvana Nataša Janjić?

Objavljeno: 09.01.13 u 20:52

Janic

Međunarodni kajakaški savez nije odobrio Nataši Janić da se u 2013. godini takmiči pod zastavom Srbije i odredio joj je dvogodišnju suspenziju, pošto Mađarima nije plaćeno obeštećenje od 150.000 evra, prenosi portal „Vojvodina danas“ pozivajući se na mađarske medije.

Janićeva će propustiti i šampionat sveta u Moskvi 2014. godine, s obzirom na to da je 11. avgusta 2012. godine na Olimpijskim igrama u Londonu poslednji put veslala za Mađarsku, a takmičenje u glavnom gradu Rusije završava se 10. avgusta.

Tridesetogodišnja kajakašica rođena je u Bačkoj Palanci, a poslednji put pod zastavom Jugoslavije takmičila se na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine, kada je osvojila četvrto mesto.

Pošto nije dobila ni minimalnu podršku države, odlučila je da karijeru nastavi u Mađarskoj, gde je tokom 12 godina osvojila šest medalja na Olimpijskim igrama (tri zlatne, dve srebrne i jednu bnzanu) i 22 medalje na Svetskim prvenstvima, od čega 18 zlatnih.

Posle Igara u Londonu odlučila je da napusti Mađarsku i ponovo vesla za Srbiju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter