0
Auto Moto

Lotus: Kimi Rajkonen se savršeno uklapa

Objavljeno: 08.01.13 u 14:45

Džerard Lopez, glavnokomandujući među vlasnicima tima Lotus, firme Genii Capital, veruje da je Kimi Rajkonen uspeo da pronađe savršen balans između njegovog posla i privatnog života u 2012. godini. Ranije je trpeo kritike zbog manjka entuzijazma, finac je nadmašio očekivanja obezbedivši pobedu Lotusu, prvu pod ovom upravom i u ovom statusu, a koju je malo ko očekivao.

Rajkonen se vratio u F1 posle dve godine pauze, koju je iskoristio za takmičenje u WRC šampionatu, uspevši da se popne na podijum sedam puta. Sve to je doprilnelo sjajnoj atomsferi u timu a Rajkonen je bio sposoban da iskoristi sav potencijal Lotusovog bolida.

„Stavlja mi osmeh na lice“ izjavio je Lopez. „Znao sam da bi moglo ovako da bude, Rajkonen je doneo ogromnu količinu rada kako bi njegov talenat došao do punog izražaja, i rezultat svega toga je vidljiv. On radi svoj posao na najbolji mogući način, a ostalo slobodno vreme koristi kako on želi. Pronašao je balans, pričamo svake nedelje i on se oseća dobro. Ja želim vozače a ne robote.“

Lopez je pomenuo i Rajkonenovog kolegu Romaina Grosjeana. Uprkos turbulentnoj kampanji koja je iza njega, i tokom koje je čak i kažnjen zabranom vožnje u Italiji posle nepotrebnog sudara koji je skrivio na stazi SPA već u prvom krugu, francuz je uspeo da zasija pred kraj.

„Bilo je četiri vozača koji su imali više kazni od njega, ali su oni učestvovali na svim trkama, dok je Grosjean izbačen sa trke u Italiji. Ipak, pokazao nam je da je brz i od njega se očekuje mnogo više ove godine.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter