0
Američki fudbal

Sihoksi preokretom do polufinala

Objavljeno: 07.01.13 u 09:23

rasel vilson

Sijetl Sihoksi plasirali su se u polufinale NFC-a pošto su u Vašingtonu pobedili Redskinse, a sledeći protivnik biće im Atlanta Falkonsi koji će ih dočekati u Džordžija domu.

Bio je ovo krajnje čudan meč. Redskinsi su sjajno otvorili meč i iz prva dva poseda postigli dva tačdauna i poveli 14:0. Sihoksi nikako nisu uspeli da uhvate ritam na početku meča.

Prelomni trenutak utakmice dogodio se tokom druge četvrtine kada je kvoterbek Redskinsa Robert Grifin Treći obnovio povredu kolena. Ostaće sasvim nejasno zašto je trener Skinsa zadržao gotovo do kraja utakmice povređenog kvoterbeka u igri.

Od tog trenutka napad Redskinsa prestao je da postoji, a Sihoksi ozbiljno da dominiraju. Jedan tačdaun i dva fild gola Sihoksa omogućili su gostima da na poluvreme odu sa samo -1 bilo je 14:13.

Odbrana Redksinsa dugo je odlevala u drugom poluvremenu Sihoksima, ali iscrpljeni konstantnim boravkom na terenu defanzivci Vašingtona su neminovno posrnuli.

Znalački je to iskoristio ruki kvoterbek Sihoksa Rasel Vilson potpomognut raning bekom Maršonom Linčom pa su Sihoksi u poslednjem periodu stigli do tačdauna, a potom pretvaranjem za dva poena otišli na tačdaun prednosti, bilo je 21:14.

Sudbina Redskinsa bila je zapečaćena u sledećem napadu kada je Robert Grifin posle lošeg snepa ostao povređen da leži na travi, a fambl su pokupili defanzivci Sihoksa što je praktično značio kraj plej ofa za Vašington.

Rasel Vilson meč je završio sa 187 jardi dodavanjem i 67 jardi trčanjem, a imao je jedan tačdaun pas, dok je Maršon Linč imao 20 nošenja za odličnih 130 jardi i jedan tačdaun.

Robert Grifin je bacao za 84 jarda i imao je dva tačdauna i jedan intersepš, a Alfred Moris trčao je za 80 jardi.

Sihoski su imali total napada od 380 jardi dok su Redskinsi meč završili sa svega 208, a od toga u prvoj četvrtini čak 134 jarda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter