0
Ostali sportovi

Ubedljiv poraz od Egipta

Objavljeno: 06.01.13 u 17:56

rukomet

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Egipta sa 34:19 (17:11) u prijateljskoj utakmici odigranoj u Vrnjačkoj Banji. „Orlovi“ su u poslednjoj proveri pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Španiji razočarali sve, a možda ponajviše sami sebe jer su prikazali igru ispod svakog nivoa.

Ništa od ruke nije polazilo izabranicima selektora Veselina Vukovića u duelu sa Egipćanima. Gosti, daleko motivisaniji, sa odličnim šuterima Zai Muhamedom i El Ahmarom, lako su probijali slabu odbranu naše selekcije. Ni napad ništa bolje nije funkcionisao, treći gol je postignut tek u 11. minutu pri vođstvu Egipćana 5:2 preko Petra Nenadića.

Nije bilo raspoloženog pojedinca u redovima „orlova“. Pokušao je Vuković rotacijom igrača, kratkotrajni boljitak viđen je ulaskom Momira Ilića sredinom prvog poluvremena kada smo se približili na tri gola minusa, ali sve je to brzo zaustavljeno sjajnom serijom El Ahmara, koji je prvo poluvreme završio sa sedam golova iz igre.

Tri vezana gola Srbije na startu nastavka dala su nadu da će doći do preokreta, ali se ubrzo ispostavilo da od toga nema ništa. Egipćani su nastavili da rešetaju mrežu Ivana Gajića, kome je mesto u 22. minutu ustupio Darko Stanić. Serijom 5:0 u 42. minutu, „faraoni“ su došli do 22:14, a selektor Vuković je bezuspešno pokušao da zaustavi pad na tajm-autu. Agonija je nastavljena do samog kraja. U 46. minutu, bilo je 10 golova zaostatka, sedam minuta kasnije i 13), a najveću prednost, Egipćani su imali pred sam kraj – 34:18.

Ilić je bio najefikasniji u našem timu sa četiri gola, dok su Toskić i Petar Nenadić postigli po tri.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter