0
Američki fudbal

Rejvnsi bolji od Koltsa

Objavljeno: 06.01.13 u 22:36

rej luis

Baltimor Rejvnsi pobedili su na svom stadionu u drugom vajld kard meču AFC-a  Indijnapolis Koltse rezultatom 24:9 (0:0, 10:6, 7:3, 7:0) i sada će u polufinalu konferencije igrati sa Denver Bronkosima.

Bio je ovo poslednji meč koji je legendarni lajnbeker Rejvnsa Rej Luis odigrao pred domaćom publikom i to je moglo da se oseti u svakom momentu koji je odbrana Baltimora provela na terenu. Emotivan početak utakmice u režiji Luisa kao i emotivan kraj meča ostaće dugo upamćeni.

U prvoj četvrtini oba napada pokušavala su da nađu pravi ritam pa sem jednog fambla Reja Rajsa ništa značajno nije viđeno. Slično je bilo i u drugoj četvrtini sve do ispod dva minuta pre kraja kada je napad Rejvnsa vešto nasamario odbranu Koltsa.

Bio je to drugi pokušaj za 10 jardi negde oko polovine terena kada je Džo Flako kratkim dodavanjem uposlio Reja Rajsa koji je iskoristio šupljinu i trčanjem od 46 jardi namestio idelanu poziciju koju je nešto kasnije iskoristio Vonta Lič za prvi tačdaun na meču, pa su Rejvnsi na odmor otišli sa prednošću od 4 poena bilo je 10:6.

U drugom poluvremenu ruka Džoa Flaka se dodatno opustila pa je kvoterbek Rejvnsa sa nekoliko dugačkih dodavanja sjajno osvajao prostor. Sa druge strane odbrana Rejvnsa počela je sve jača da naleće na Endrua Laka koji nikako nije uspevao da nađe pravi ritam.

Drugi tačdaun Rejvnsi su postigli na ispod 10 minuta pre kraja trećeg perioda kada je na 20 jardi od gola Koltsa, Flako iz šatgana pronašao Denisa Pitu a ovaj uspeo da dođe do end zone Koltsa.

Koltsi su stvarno davali sve od sebe da ostanu u igri i u tome ih je održavao kiker Adam Vinatieri, međutim nikako nisu mogli da nađu put do end zone Rejvnsa. Čak im i drugi fambl Reja Rajsa nije pomogao da stignu do tačdauna jer su Rejvnsi igrali sjajnu odbranu.

Poslednji tačdaun na meču viđen je sredinom poslednje četvrtine kada je Flako sjajno pronašao Ankjuana Boldina na desnoj strani za tačdaun.

Flako je meč završio sa 282 jarda pasom i dva tačdauna, dok je ruki Endru Lak imao 288 jardi dodavanjem i jedan intersepšn.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter