0
Auto Moto

Sebastijan Leb bi voleo da se takmiči na Dakar Reliju

Objavljeno: 29.12.12 u 23:47

Leb

Dok se ekipe okupljaju u Peruu kako bi u januaru sledeće godine startovali, Leb je bacio crvića sa pričom kako bi i on možda vole tamo da se nađe. Šampion WRCa se nikada do sada nije takmičio u sličnim takmičenjima iako je učestvovao jednom, daleke 2002 godine na kvalifikacijama za Safari Reli sa Citroenom.

Leb je takođe rekao da bi voleo da pored sebe ima iskusnijeg navigatora za ovakav reli od njegovog standardnog Daniela Elene ili njegove supruge Severine Leb. „Jednog dana, bih možda voleo da budem na Reliju Dakar, ali ne bih to radio sa Danielom ili Severinom, jer bi se garantovano izgubili.“ Izjavio je Leb.

Iako se Leb ranije nije takmičio na jednom od najtežih relija na svetu, Citroen jeste i to veoma uspešno, dok se vozio na tlu Afrike. Sa modelom ZX, Citroen je pobeđivao četiri puta, ali povratak u ovaj reli se sada ne čini verovatnim za francuskog proizvođača. I Leb je izjavio da bi se radije takmičio u svojoj režiji, nego sa Citroenom… „Ako bi vozio Dakar, to bi verovatno bilo u privatnoj režiji, ne bi bilo ništa sa Citroenom“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter