0
Auto Moto

Dženson Baton se nada

Objavljeno: 29.12.12 u 19:02

baton

Dženson Baton se nada da će Meklaren u novu sezonu ući bez problema koji su ih pratili prethodne godine, i koji su ih možda i koštali titule.

„Iza mene stoji sjajan tim. Startujući u novoj sezoni, stvarno želim da budemo još bliži i da radimo zajedničkim snagama kako bi problemi koji su nas mučili u 2012. postali prošlost. Za mene, biti najiskusniji vozač u timu znači puno jer ćemo zajedno raditi na razvoju bolida, aerodinamici, inžinjerskom delu, i dizajnu, što će sigurno biti pravac kojim želim da idem…Nisam ekspert u svim tim poljima, ali ću pomoći da se krećemo u dobrom pravcu. Ja znam šta želim od automobila i jasno ću im ukazati na to, kako bi mogli da mi obezbede neophodan instrument za pobeđivanje.“

Jedan od bitnih elemenata u novoj sezoni bi mogle da budu i nove gume koje će Pireli proslediti timovima, a već su svi bili u prilici da ih probaju tokom Brazilskog GPa. „Dopale su mi se“ izjavio je Baton. „Bilo je veoma vruće u Brazilu i nisam baš mogao da dam potpunu ocenu, ali ideja je da generišu toplotu mnogo brže i nije potrebno previše zagrevanja guma, što je u 2012. bio često problem. To je korak u dobrom smeru. Grip je drugačiji, objašnjeno nam je kako bi trebalo da funkcionišu, ali ja sam stvorio drugačiji utisak. Izgleda da će biti to dobre gume. Biće mnogo degradacije definitivno. Sigurno ćemo gledati degradacije u kasnijem delu sezone i to će više podsećati na početak 2012.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter