0
Ostali sportovi

Nevena Ignjatović u Zemeringu cilja elitu

Objavljeno: 27.12.12 u 16:47

Nevena Ignjatović

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović u petak i subotu će prvi put ove sezone skijati u Svetskom kupu, pošto je očekuju slalom i veleslalom u austrijskom Zemeringu. Ona je prošle nedelje trijumfovala u FIS trci u francuskom Meribelu.

„Pobeda u Francuskoj znači pošto posle prvih trka u Švedskoj na startu sezone nisam skijala onako kako znam. Nadam se da ću sada nastaviti u istom pravcu. Samopouzdanje mi je svakako poraslo posle pobede, ali ću za svaku trku morati da se koncentrišem najbolje što znam, da se opustim i odskijam kao što radim na treningu. Posle svakog dobrog rezultata se osećam sjajno, tako je bilo i u Meribelu, a krajnji rezultat je, pored dobrog skijanja, zavisio i od mnogo toga, na primer i od uslova na stazi“, istakla je Ignjatovićeva.

Ignjatovićeva je prethodnih sezona već imala priliku da skija sa najboljim skijašicama na svetu, a trke u Zemeringu očekuje puna samopouzdanja.

„Daću sve od sebe na predstojećim trkama u Svetskom kupu, nadam se da će nas i vreme poslužiti, ali su uslovi uglavnom jako dobri na tim trkama. Trenutno mi bolje ide slalom, ali je sigurno da ću dati sve od sebe i u veleslalomu“, naglasila je najbolja srpska skijašica.

Nevenu u Zemeringu u petak očekuje veleslalom, dok će se dan kasnije takmičiti i u slalomu.

Posle Zemeringa, do kraja godine, Nevenu očekuje još jedna FIS trka u Nemačkoj, a prvu trku u 2013. godini startovaće u okviru Svetskog kupa na Sljemenu 4. januara. U elitnom takmičenju će startovati još i u Mariboru i Ofteršvangu, a najvažnije trke sezone čekaju je na Svetskom prvenstvu u Šladmingu u februaru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter