0
Auto Moto

Herojski duh Red Bula

Objavljeno: 27.12.12 u 12:09

red bul

Šef trkačkog tima Red Bula Kristijan Horner kaže da je potera za titulom u 2012. godini gurnula njegovo osoblje mnogo jače nego što su ikada bili gurnuti ranije.

Sebastijan Fetel i Red Bul su uspeli da osvoje treći put duplu krunu, ali tek nakon što su uspeli da pobede Fernarda Alonsa u bici koja se vodila do poslednjih krugova u sezoni.

Ranije tokom sezone često je izgledalo da je Red Bul bio daleko od titule, dok je Meklaren uživao u periodima dominacije a povremeno su i timovi kao što su Lotus i Mercedes imali svetle momente.

“Svi su oni puno radili i dosta napredovali i mislim da je ova godina bila naš daleko najteži izazov. Ovo je bio najteži šampionat, za konstruktore i vozače, jer smo morali da se zaista borimo za svoj put vraćanja na šampionsku formu, i to je ono što je najveća satisfakcija u svim pogledima”.

Horner je naglasio da je video da u 2012. godini ceo Red Bul tim daje više od sebe i od onoga što se zove “dužnost”.

Kristijan Horner

Lične žrtve, vreme kada su se odvajali od kuće, od porodice i prijatelja, a posebno u slučaju Miltona Kejnesa, tim je bio izuzetan: ”Razlog zašto je ovaj tim tako uspešan je duh unutar tima. Način na koji mi radimo kao tim, način na koji mi radimo kao celina.

Postoji toliko herojskih priča ove godine o ljudima koji su davali više od onoga što se traži. Svi oni koji su jurili performanse automobila, dovlačili komponente na stazu, razvijali automobil u vazdušnom tunelu i postigli sve te targete…

Ono što vidite u nedelju popodne je veoma mali procenat onoga što je uključeno u GP tim.

Sve ovo što smo postigli, i ova treća dupla kruna na kraju sezone ne bi mogla ni da se zamislio da nemamo ovakav tim”.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter