0
Ostali sportovi

Rukometaši se okupili u Rumi

Objavljeno: 24.12.12 u 19:27

Nenad Vuckovic

Seniorska rukometna reprezentacija Srbije, okupljanjem u Rumi, započela je pripreme za Svetsko prvenstvo u Španiji. Još uvek bez igrača iz Bundeslige i par iskusnijih, „Orlovi“ su krenuli u prvu fazu priprema, koja će biti završena mečevima sa Rumunijom i Mađarskom, 28. i 30. decembra u Mađarskoj.

„Prvi trening smo odradili sa 12 igrača. Poslednja loša vest je vezana za povredu Nenada Vučkovića na poslednjem meču Melsungena. Slično Rniću, i on je povredio petu, a u zavisnosti od stepena povrede terapiju će sprovoditi i ovde, kako bismo ga što pre imali spremnog. Očekuje nas i razrešenje situacije oko Nikole Manojlovića i njegovih problema. Trenutno ne možemo da računamo ni na Stanića, ni na Gajića, ali smo se snašli za trening sa golmanima iz okoline“, kaže selektor Veselin Vuković i dodaje:

„Zbog novonastale situacije sa bekovima Draško Nenadić je odmah dobio poziv da se priključi ekipi. Reprezentativci su imali dobre polusezone, svako je imao periode kada je dobro igrao. Drago mi je da niko nije previše istrošen i da momci mogu mnogo da pruže. Gledajući spiskove ostalih reprezentacija, mogu reći da svi polako kreću u process podmlađivanja na startu olimpijskog ciklusa, pa tako i mi. To nas neće omesti da u Španiji pucamo visoko“, zaključuje Vuković.

Posle novogodišnje pauze, srpske reprezentativce čeka nastavak priprema u centru FSS u Staroj Pazovi, kao i poslednji kontrolni mečevi sa selekcijama Makedonije u Nišu (5. januara), odnosno Egipta u Vrnjačkoj Banji (6. januara).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter