0
Ostali sportovi

Selektor uglavnom zadovoljan

Objavljeno: 24.12.12 u 13:11

nebojsa ilic

Srpska veslačka reprezentacija posle dvonedeljnih priprema u Kotoru, Tivtu i na Jahorini vratila se u Beograd. Rad po grupama, sa neposrednim rukovodiocima, koji je na snazi već dva meseca već pokazuje značajne rezultate. Selektor Nebojša Ilić, kordinator rada svih grupa, prvo je nadgledao pripreme Mimićeve grupe, koja je boravila u Tivtu, potom i grupe u Kotoru kojom rukovodi Guslov, a naposletku je otišao na Jahorinu u kontrolu Ivkovićeve grupe.

U prvoj analizi učinjenog Ilić je istakao zadovoljstvo radom svih reprezentativaca. Gotovo svi su, po njegovim rečima, zadovoljili standarde postavljene za ovaj ciklus, naglasivši da je posebno zadovoljan odličnom atmosferom koja vlada u svim grupama.

„Posle zavšetka decembarskog ciklusa priprema van Beograda mogu samo da konstatujem da su sve tri grupe u potpunosti ispunile plan i program stručnog štaba. U grupi kojom diriguje Saša Mimić po rezultatima su se istakli Nikola Stojić i Nenad Beđik. Podvukao bih i učinak Gorana Jagara koji se nakon povrede potpuno vratio u normalan ritam treninga. Iako nije u ovom trenutku po rezultatima na nivou Stojića i Beđika umnogome je popravio tehniku zaveslaja i nema sumnje da će uskoro biti na svom prepoznatljivom nivou. Iz ove grupe jedino Miloš Tomić je bio van postavljenih standarda za ovaj period a jedan od razloga je svakako i to što je bio bolestan“, istakao je Ilić.

Kada je reč o grupi Dejana Guslova, Ilić je rekao da su svi ispunili očekivanja osim Marka Marjanovića koji trenutno kaska. Ipak, kako je istakao, to je i očekivano s obzirom da je, poput Jagara, bio povređen i da se nada da će i Marjanović vrlo skoro ući u prvi ritam.

„I grupa kojom rukovodi Aleksandar Ivković je bila na Jahorini na visini zadatka. U njoj bih izdvojio Miloša Vasića iz razloga što se, nakon pauze zbog loma jagodične kosti i operacije nakon toga, u potpunosti vratio u svoju pređašnju formu i ritam rada, kako po obimu tako i po intezitetu“, podvukao“ je Ilić.

Tačka na decembarski ciklus priprema biće stavljena 28. decembra testom 2×6 km na ergometru.

„Na poslednjem zavničnom testiranju u 2012. očekujem da svi reprezentativci potvrde svoje rezultate s priprema u Kotoru, Tivtu i Jahorini. Takođe, biće to ujedno i prilika da vidimo gde su u ovom momentu svi ostali veslači koji, trenutno, nisu u reprrezentaciji i koji se pripremaju u svojim klubovima“, zaključio je Ilić.

Nakon testiranja veslačka reprezentacija imaće mali predah. Gotovo odmah nakon ulaska u 2013. pripreme za narednu sezonu biće nastavljene. Ivkovićeva grupa 3. januara odlazi u Kotor, gde će joj se od 7. januara pridružiti grupa koju vodi Dejan Guslov, dok će dan kasnije u Tivat doći Mimićeva grupa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter